2p

Hosszabb évközi szünetek, júniusban tovább tartó oktatás a friss rendeletben.

Alig egy héttel az eddig csak várható iskolakezdés előtt, a kedden (augusztus 22-én este) megjelent Magyar Közlönyben tette közzé a kormány Pintér Sándor aláírásával a 2023/2024. tanév rendjéről szóló rendeletet. Ugyan a kormány nevében Maruzsa Zoltán néhány napja azzal ütötte el a máskor legkésőbb nyár közepén kiadott rendelet hiányára vonatkozó kérdéseket, hogy "szeptember 1-jén úgyis elkezdődik a tanév", a szünetek időpontja pedig nem jelent problémát tanévkezdéskor, sokan azért szeretik előre megtervezni az évet, esetleg például utazásokat is szervezni a szünetekre.

Mindenesetre a tanítás valóban szeptember 1-jén, tehát jövő pénteken kezdődik, és a megszokottnál tovább tart az év, ugyanis az utolsó tanítási nap 2024-ben június 21-e lesz. Ennek hatására valamivel hosszabbak lesznek az évközi szünetek:

  • őszi szünet október 30-tól november 3-ig (hétfő-péntek)
  • téli szünet december 22-től január 5-ig (péntektől péntekig, két hét)
  • tavaszi szünet március 28-tól – április 5-ig (csütörtöktől péntekig)

Problémát jelenthet a középiskolák számára, hogy a szóbeli érettségiket június 5. és július 3-a között tartják, ezzel még inkább összecsúsznak az utolsó tanítási napok és a vizsgák.

A középiskolai központi írásbeli felvételi vizsgákra november 30-ig kell jelentkezni, a felvételik a 6 és 8 osztályos gimnáziumokba január 20-án lesznek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!