3p

Lepje meg gyermekét vagy saját magát magyar állampapírral!” – írják a Krétában.

Május végén új állampapírszabályok jelentek meg, amelyekkel a kormány a magyar állampapírok felé szeretné terelni a megtakarításokat. Példának okáért a bankoknak tájékoztatniuk kell arról, mennyit buktak azok, akik nem állampapírba fektették a pénzüket.

Ebben a környezetben szúrta ki a Telex azt a példátlan értékesítési módszert, ami az iskola Kréta-rendszerben folyik. Tény, hogy két nap múlva vége a tanévnek, s ilyenkor a szülők már osztályzatokról sem igazán kapnak értesítést a KRÉTA-ban, de erre az üzenetre mégsem számítottak. Nem az osztályfőnöktől vagy az iskolaigazgatótól kapták a levelet, hanem az Államadósság Kezelő Központtól (ÁKK) érkezett a faliújságra.

Kreatív, vagy inkorrekt? Fotó: MTI
Kreatív, vagy inkorrekt? Fotó: MTI

Ebben azt írják, hogy „minden ballagást/tanévzárót nagy készülődés előz meg, hiszen szeretnénk maradandót ajándékozni gyermekeinknek”. Erre kiváló megoldás lehet az ÁKK szerint a magyar állampapír, és szerintük érdemes lehet az ajándékba kapott összeget ebbe fektetni.

"Minden ballagást, tanévzárót nagy készülődés előzi meg, hiszen szerenénk maradandót ajándékozni gyermekeinknek. Erre kiváló megoldás lehet a magyar állampapír, amely egy jól kamatozó, már kis összegtől - akár 1 forinttól - megvásárolható megtakarítási forma. Érdemes az ajándékba kapott nagyobb összeget, zsebpénzt is magyar állampíprban gyarapítani, de akár saját magunkban is vásárolhatunk. Lepje meg gyermekét vagy saját magát magyar állampapírral!” – írják. Majd következik a link, hova lehet kattintani, ha kedvet kapna valaki a tényleges vásárláshoz.

A lap kérdést küldött a Belügyminisztériumnak és az ÁKK-nak, de még nem válaszoltak a furcsa értékesítési formulával kapcsolatban.

Frissítés: A Szülői Hang Közössége az Adatvédelmi Hatósághoz fordult a Krétán kiküldött pénzügyi reklámüzenetekkel kapcsolatban. "Elfogadhatatlannak tartjuk ezt, hiszen a szülők a Krétát az iskolákkal való kapcsolattartásra használják, és nem adtak engedély marketingüzenetek küldésére" - írják közleményükben.

Frissítés 2: csütörtökön reagált az Államadósság Kezelő Központ is az ügyre. Alább a közlemény:

"Az Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság („ÁKK Zrt.”) kiemelt céljai között szerepel, hogy minél több magyar család értesüljön az állampapírok nyújtotta megtakarítási lehetőségekről. A magyar állampapírokkal az egész ország jól jár: biztonságos, adómentes, kiemelkedő hozamú befektetést kínál a családoknak, míg az államnak kiszámítható, stabil forrást jelent. A következetes adósságkezelési stratégiának köszönhetően az elmúlt években felére csökkentettük a külföldiek arányát az államadósságban, míg a lakosságét 3%-ról 25%-ra javítottuk. Ez biztonságot jelent az országnak, a kamatjövedelem pedig nem külföldre, hanem a magyar családokhoz kerül.

A KRÉTA rendszeren keresztül kiküldött tájékoztató tartalma a vonatkozó jogszabályoknak teljes mértékben megfelel, az ÁKK Zrt. személyes adatokhoz nem fért hozzá."

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!