2p

Ki a felelős az EU-s rekorder hazai inflációért?
Élesedik a konfliktus a jegybank és a kormány közt: kinek van igaza?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Simor Andrással - vegyen részt és kérdezzen Ön is a korábbi jegybankelnöktől!

2023. november 29. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A képviselő figyelemmel kíséri a Belügyminisztérium pedagógus álláskereső portálját, és megdöbbentő számokat látott. 

Bár Hadházy Ákos reggel is posztolt az álláskereső pedagógusok drasztikus számokról, de most azt írja, azok már a múlté.

Ugyanis reggel még arról írt, hogy a Belügyminisztérium álláskereső honlapján két hét alatt 420-al (1751 helyet 2171) több tanári álláshirdetés található.

"Nos, ez pénteki állapot volt. Mára további 260 (!) megüresedett helyre keresnek jelentkezőt, azaz csak a belügyminisztériumi honlap szerint 2432 tanár hiányzik a rendszerből (a tanítói üres helyek száma is nőtt százzal a hétvége alatt , az most 1122-n áll, óvodapedagógusból 837-et keresnek). És ez még csak a kezdet ... " - írja Hadházy.

Reggeli posztjában egyébként annak is utánanézett, hogy az álláshirdető honlapot 297 millió forint(!) EU-s pénzből rendelte meg a Belügyminisztérium. Ez a pénz azonban csak kis része volt annak a 6,5 milliárdos(!) projektnek, amelyik nagyszerű címe : „KÖFOP-2.1.5-VEKOP-16-2016-00001 A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása”.

Érdemes elolvasni a projekt részletes leírását, ami tele van bullshit frázisokkal, de így is – vagy éppen ezért – képtelenség megtudni, hogy mi a fenére költötte el Pintér a 6,5 milliárdot.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!