2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Megkezdődött a tavaly kirúgott két tanár pere.

Elkezdődött a pere a Fővárosi Törvényszék Közigazgatási Kollégiumán Kapin Lillának, a budapesti Eötvös József Gimnázium és Törökné Pethő Erzsébetnek, a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium volt tanárának, akiket a Belső-Pesti Tankerület tavaly mentett fel az állásából. Az eltávolított pedagógusok a véleménynyilvánítás szabadságára hivatkozva fordultak a bírósághoz, és többek között a közalkalmazotti jogviszonyuk helyreállítását kérik.

A tárgyaláson részt vesz a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetője is, aki nem járult hozzá ahhoz, hogy felvétel készüljön róla.

A Belső-Pesti Tankerület vezetője is ott volt, de nem engedte fotózni magát. Fotó: Depositphotos
A Belső-Pesti Tankerület vezetője is ott volt, de nem engedte fotózni magát. Fotó: Depositphotos

A két pedagógust tavaly november 30-án további 6 fővárosi pedaógussal együtt mentették fel az állásukból, arra hivatkozva, hogy többször is részt vettek a polgári engedetlenségben.

A tanárokat képviselő Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ügyvédje, Sziklai Tamás a Telexnek azt mondta, hogy a többi kirúgott tanár is bíróságra vitte az ügyét, de két külön keresetről van szó, mivel Kapin és Törökné a Belső-Pesti Tankerülethez tartozik, a Karinthy Frigyes Gimnáziumból elbocsátott hat pedagógus pedig a Külső-Pesti Tankerülethez. Az utóbbiak tárgyalását későbbre tűzték ki.

Sziklai a bíróságon arról beszélt, hogy a tárgyalásnak a konkrét ügyön túlmutató jelentősége van. Ugyanakkor az eljáró bíró a 444 közvetítése szerint épp azt igyekezett hangsúlyozni hétfőn, hogy ez csak egy munkaügyi per, nem arról szól, hogy a kormány a jó vagy a rossz oldalon áll-e egy fontos politikai, társadalmi kérdésben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!