2p

Szeptember 29-ig van lehetőségük jelezni a pedagógusoknak, ha nem akarják aláírni az új jogállásukról szóló szerződést.

„Sok kollégával beszélgettem, ez alapján úgy gondolom, hogy szeptemberben ezer körül lehet a státusztörvény miatt felmondó pedagógusok létszáma” – mondta a Telexnek Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Szerinte ez úgy jöhet össze, hogy tankerületenként 20-25 felmondóra lehet számítani.

Ehhez hasonló véleményen van Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke is, aki egy sajtótájékoztatón azt mondta: nincs pontos adatuk a felmondásokról, de az előzetes felmérésük szerint körülbelül ezren fognak távozni szeptemberben a közoktatásból, a pedagógusok jelentős része ezt már májusban megtette.

A törvény elfogadása előtt végzett felmérésben még ötezer pedagógus jelezte: felmond, ha elfogadják az új jogállást.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón a Telex kérdésére elárulta, szerint talán 700 körül lehet a szeptemberben távozó pedagógusok létszáma. Szerinte azért sem hagyják ott tömegével tanárok a közoktatást, mert a státusztörvény jobb feltételeket biztosít, mint a közalkalmazotti jogviszony.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!