3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Veszprém, Fejér, Somogy és Baranya legjobban teljesítő csapatai is csatlakoztak a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny országos döntőjének mezőnyéhez.

Folytatódott a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny második fordulója, amelyre idén rekordszámú diák nevezett be négyfős csapatokban. Négy újabb megye technikumi és szakképző iskolai tanulói mérhették össze tudásukat a pénzügyi ismeretek terén. Az online forduló a reggeli órákban egy kvízkérdéssor kitöltésével kezdődött, majd a csapatok online meeting formájában adhattak számot tudásukról a szakmai zsűri előtt. Csapatonként négy villámkérdés és egy kifejtős kérdés megválaszolásával lehetett pontokat gyűjteni.


 
A második forduló második versenynapján Veszprém, Fejér, Somogy és Baranya vármegye diákjai mérték össze tudásukat izgalmas versenyben. Az alábbi csapatok csatlakoztak az eddigi továbbjutókhoz:

Veszprém 
BROkerek 
Iskola: Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum
Csapatkapitány: Kiss Bendegúz
Felkészítő tanár:  Török Zsuzsanna

Fejér 
1312 
Iskola: Székesfehérvári SZC I. István Technikum
Csapatkapitány: Virág Bertalan
Felkészítő tanár:  Pénzes Krisztina

Baranya 
Pénzvadászok 
Iskola: Baranya Megyei SZC Radnóti Miklós Közgazdasági Technikum
Csapatkapitány: Soós Anita
Felkészítő tanár:  Poronyi Péter Mihály

Somogy 
Tini ninja teknőcök
Iskola: Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum
Csapatkapitány: Babai Dorina
Felkészítő tanár:  Pintér Zoltán

A második forduló megmérettetései november 16-án folytatódnak, ezúttal a Tolna, Pest, Nógrád és Heves megyei tanulók számára.

A versenyen értékes nyereményeket kaphatnak a jól felkészülő diákok és a felkészítésüket segítő pedagógusok is - egyebek mellett külföldi tanulmányút, élményprogramok, vásárlási és könyvutalványok is gazdára találnak majd a december 7-i, Budapesten megrendezésre kerülő országos döntő végére. A nyeremények összértéke bőven meghaladja az egymillió forintot - további részletek és az eddigi továbbjutó csapatok listája a verseny hivatalos weboldalán, a diakforum.hu-n böngészgető. 

A verseny fővédnöke Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Innovációért, Felsőoktatásért, Szakképzésért és Felnőttképzésért Felelős államtitkára. A verseny lebonyolítását segítő szakmai testület vezetője: Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke. További részletek: diakforum.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!