<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A népszámlálási biztosok által már nem használt táblagépeket kapnak a közoktatási intézmények - jelentette be a Belügyminisztérium (BM) köznevelésért felelős államtitkára kedden Budapesten.

Maruzsa Zoltán közlése szerint most 22 ezer táblagépet kapnak az iskolák, az eszközök a következő hetekben jutnak el az intézményekhez. Az államtitkár azt mondta, a modern oktatás egyik kulcskérdése a digitalizáció, a kormány által elfogadott, a 2021-2030. közötti időszakra vonatkozó köznevelési stratégia kiemelt célként kezeli ezt a területet.

Maruzsa Zoltán (Forrás: M1, YouTube)
Maruzsa Zoltán (Forrás: M1, YouTube)

Rétvári Bence, a BM parlamenti államtitkára a Nemzeti Köznevelési Portál (Okosportál) kapcsán azt emelte ki, fontos, hogy ellenőrzött, biztos tudományos tartalomhoz jussanak a diákok.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó azt mondta, a kormány célja, hogy - a most a köznevelésnek juttatott táblagépeken túl - a népszámlálás után nem használt többi eszköz a kiemelt szektorokban tevékenykedő ellátó civil szervezetekhez jusson. (MTI)