<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Összevonnak két veszprémi iskolát november 2-től a fűtési szezon végéig - a hivatalos indoklás a kormánypropagandát idézi, miszerint az okok: a háború és az Oroszországgal szembeni európai uniós szankciók.

Összevonnak két veszprémi iskolát november 2-től a fűtési szezon végéig – számolt be a Veol.hu. A Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum Csap utcai épületét ideiglenesen bezárják, az iskola feladatellátási helye átmenetileg átkerül a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Technikumba. A Veol értesüléseit egyelőre se a veszprémi Szakképzési Centrum, se az érintett intézmények vezetői nem erősítették meg, a lap birtokába jutott, szülőknek küldött tájékoztató levél alapján úgy tűnik, november elejétől valóban sor kerül a két iskola összevonására.

A körülmények állítólag az energiaellátás újragondolását igénylik. Fotó: Veszprémi Szakképzési Centrum
A körülmények állítólag az energiaellátás újragondolását igénylik. Fotó: Veszprémi Szakképzési Centrum

A Veol szerint az iskolák tegnap a Kréta-rendszeren, és némely osztályfőnök különböző csatornákon adott felvilágosítást a szülőknek.

A lap információi szerint a közlemény szövegében az Ukrajnában zajló háborús konfliktusra, valamint az energiahordozókra kivetett európai uniós szankciókra hivatkoznak.

Az indoklásban állítólag azt írják, „ezek a körülmények az energiaellátás újragondolását igénylik. A folyamat időigényes és költséges, ugyanakkor az ország gazdaságának működnie kell. Ehhez mérten a takarékos energiafelhasználás mindenkit érint.” Emlékeztetnek, hogy a kormány rendeletének értelmében az oktatási intézményekben október 1-jétől 25 százalékos megtakarítást kell elérni a földgázfelhasználás tekintetében. Mint írják: „ekkora mértékű energiamegtakarítás pusztán a hőmérséklet szigorú szabályozásával nem teljesíthető, ezért szükségszerű épületegységek bezárása”.

A tájékoztatásban a Veol.hu szerint az is szerepel, szem előtt tartották azt, hogy a diákok és oktatók érdekei a legkevésbé sérüljenek az összevonás miatt, ezért „a Szakképzési Centrum vezetése olyan megoldást keresett, amellyel a délutáni oktatás elkerülhető. Ennek fényében a csoportbontások újragondolásával, tantermek kialakításával igyekeznek megoldani, hogy a két intézmény oktatása párhuzamosan, délelőtti munkarendben tudjon működni”.