1p

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke kifogásolja, hogy a nevelést-oktatást segítő kollégák teljesen kimaradtak a béremelésből. A diplomás átlagbér emelkedése miatt az idén további két alkalommal lehet szükség a pedagógusok fizetésének kiigazítására.

Totyik Tamás kiemelte, hogy az oktatást, nevelést segítő munkatársak kimaradtak a bérrendezésből, és hasonlóképpen jártak, mint az ápolók az orvosi béremelés idején: rájuk ugyanúgy szükség lenne a minőségi oktatáshoz, csak sokkal kevesebbet keresnek. A szakszervezet most méri fel körükben, hogy milyen érdekérvényesítési lehetőségük van.

A diplomás átlagbér emelkedése miatt az idén további két alkalommal lehet szükség a pedagógusok fizetésének kiigazítására - mondta Totyik Tamás az InforRádiónak adott interjúban. 

"Az biztos, hogy legalább két alkalommal április-május környékén és október-november környékén további korrekciókat kell végrehajtani ahhoz, hogy ezeket az átlagkereseteket elérjük" – mondta Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!