5p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A paksi Energetikai Technikum és Kollégium csapata nyerte az immár ötödik alkalommal megrendezett Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi diákversenyt. 

Közel két hónapon át mérték össze a tudásukat technikumok és szakképző iskolák tanulóiból álló csapatok a Privátbankár.hu Kft. versenyén, amelyre az ország minden részéből több mint 4 ezer diák jelentkezett. A verseny – mely szakértői bizottságának elnöke Bod Péter Ákos egyetemi tanár, közgazdász, volt jegybankelnök – programját a szervezők a támogatókkal együtt kifejezetten edukációs céllal állították össze, azt szem előtt tartva, hogy a diákok gyakorlati tudásra tegyenek szert, játékos módon.

A diákok három fordulóban küzdöttek meg egymással. Az online formában megrendezett selejtezőkből, majd a budapesti és megyei középdöntőkből továbbjutott húsz csapat december 8-án mérte össze a tudását a Budapesti Gazdasági Egyetemen, két fordulóban.

A négyes döntő végeredménye:

1. ANNOLAZO – Energetikai Technikum és Kollégium, Paks
Csapatkapitány: Dorozsmai-Varga Laura, felkészítő tanár: Schmidt Katalin 

2. Kadás PénzÜgyesek – Kecskeméti SZC Kada Elek Technikum
Csapatkapitány: Kovács Bettina, felkészítő tanár: Pintérné Szabó Terézia

3. Radnótisták – Baranya Megyei SZC Radnóti Miklós Közgazdasági Technikum, Pécs
Csapatkapitány: Babos Dániel Gergő, felkészítő tanár: Poronyi Péter

4. Coca Cola Light – Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Technikum
Csapatkapitány: Prumek János, felkészítő tanár: Dombiné Mirkó Ilona

Számos értékes díjat ajánlottak fel a verseny támogatói – ezek összértéke megközelíti a kétmillió forintot. A szakmai partnerek képviselői a döntő után megosztották a gondolataikat.

A verseny fővédnöke, Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke emlékeztetett arra, hogy „a NAV egyik fő stratégiai célja az önkéntes jogkövetés és az adótudatosság erősítése, valamint az alapvető adózási ismeretek átadása. E célok elérése érdekében támogatjuk a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyt, hiszen a pénzügyi, gazdasági, vállalkozási ismeretek részeként az adózás is hangsúlyos szerepet kap, ezáltal a jövő adózóival is megismertethetjük az adózás szerepét, valamint a legalapvetőbb adózási tudnivalókat.”

Vágujhelyi Ferenc, a NAV elnöke
Vágujhelyi Ferenc, a NAV elnöke

„A kormány 2017-ben fogadta el a pénzügyi tudatosság fejlesztésének stratégiáját, amelynek lényeges eleme a fiatal generáció továbbképzése, ezt a célt szolgálja ez a vetélkedő is” – mutatott rá Tóth Tibor, a Pénzügyminisztérium államháztartás finanszírozásáért és nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Tóth Tibor, a Pénzügyminisztérium államháztartás finanszírozásáért és nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára
Tóth Tibor, a Pénzügyminisztérium államháztartás finanszírozásáért és nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára

„Az Erste Csoportnál azt valljuk, a pénzügyi oktatás jelenti az alapot pénzügyi egészségünk megőrzéséhez. Csak azok tudják felmérni, hogy milyen lehetőségeik vannak, akik átlátják pillanatnyi pénzügyi helyzetüket. A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! vetélkedőben részt vevők bővítik tudásukat, a gyakorlatban hasznosítható ismeretekkel gazdagodnak” – fogalmazott Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója.

Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatója
Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatója

„A Kincstár azért áll az ilyen programok mellé, mert fontosnak tartja a diákok pénzügyi tudatosságnak, kultúrájának fejlesztését, valamint a Kincstár több olyan állami feladatot is ellát, amelyeknek célja a fiatalok támogatása” – mutatott rá Bugár Csaba, a Magyar Államkincstár elnöke.

Bugár Csaba, a Magyar Államkincstár elnöke
Bugár Csaba, a Magyar Államkincstár elnöke

„A CIB Bank idén ősszel elsőként csatlakozott a verseny támogatóihoz. A legfontosabb célunk a részvételünkkel az, hogy minél fiatalabb korban elősegítsük a pénzügyi tudatosság, a pénzügyi ismeretek elsajátítását. Hatalmas élmény volt a rengeteg kiváló versenyző csapattal megismerkedni, gratulálok a minden résztvevőnek, és természetesen a nyertes csapatnak!” közölte Szinai Ádám, a CIB Bank marketingkommunikáció és PR-vezetője

Szinai Ádám, a CIB Bank marketingkommunikáció és PR-vezetője
Szinai Ádám, a CIB Bank marketingkommunikáció és PR-vezetője

„A diákok azt az eredményt, hogy bejutottak a döntőbe, a munkaerőpiacon előnyként tudják majd érvényesíteni. Mi mindig felfigyelünk azokra a jelentkezőkre, akik valamilyen versenyen jól szerepeltek” – hangsúlyozta Pleschinger Gyula Márk, az MKB Private Banking igazgatója.

Pleschinger Gyula Márk, az MKB Private Banking igazgatója
Pleschinger Gyula Márk, az MKB Private Banking igazgatója

„A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. kiemelkedően fontosnak tartja a fiatal generáció pénzügyi tudatosságának és pénzügyi ismereteinek növelését, ezért döntött ismét a verseny támogatása mellett” – mondta el Szabó Linda, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója.

Szabó Linda, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója
Szabó Linda, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója

„A verseny a biztosítók számára is hatékony eszköz arra, hogy felkeltse a pénzügyi érdeklődését annak a korosztálynak, amelyre leendő ügyfélként és munkatársként egyaránt és egyre jobban számítunk” – jelentette ki Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetsége kommunikációs vezetője.

Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetsége kommunikációs vezetője
Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetsége kommunikációs vezetője

A teljes eredménylista a verseny hivatalos weboldalán, a diakforum.hu-n olvasható.

A döntőn készült fotók:

Támogatók:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!