3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Belügyminisztérium döntése értelmében el kell hagynia az igazgatói posztot Bárányos János fideszes önkormányzati képviselőnek, a bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola igazgatójának. Ő volt az, aki korábban K. Endrét testnevelő tanárként alkalmazta. 

Az iskolaigazgatóval kapcsolatban még 2018-ban nehezményezte az illetékes tankerület, hogy „nem tett semmit” az ellen, hogy a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese, a pedofil igazgató bűnsegédjeként megvádolt K. Endre testnevelőként az iskolában dolgozhasson. Ennek ellenére csak most, a kegyelmi botrány kirobbanása után fél évvel döntöttek úgy, hogy „súlyos szakmai és etikai kifogások” miatt nem támogatják az igazgató mandátumának meghosszabbítását. Bárányos érdekében petíció indult.

Vihart kavart Bicskén, hogy Bárányos Józsefnek, a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola igazgatójának a vezetői pályázatát elutasították, így szeptembertől másnak az irányítása alatt kezdődik majd az új tanév. A hírt maga az igazgató jelentette be egy a Facebookra feltöltött videóban pénteken - írja a 24.hu.

A szülők kiállnak mellette
A szülők kiállnak mellette
Fotó: Facebook

Mint elmondta: vezetői pályázatát sem a Székesfehérvári Tankerületi Központ, sem a Klebelsberg Központ, sem a Belügyminisztérium nem támogatta, így 27 év után, augusztus 15-én megszűnik az igazgatói tisztsége.

„Hirtelen alkalmatlan lettem a feladat ellátására” – fogalmaz a videóban Bárányos, aki hozzáteszi, szeptembertől beosztott pedagógusként dolgozik az intézményben.

Érdekes módon, még a bejelentés napján petíciót indítottak a szülők, tanárok és egykori diákok, akik tiltakozásuk indoklásaként hosszan méltatják az igazgató érdemeit. „4 év alcsútdobozi kitérő kivételével 1989-től, 35 éve dolgozik ebben az iskolában, ebből 23 éve igazgatóként” – jegyezték meg. A petíciót cikkünk írásakor már 259-en írták alá.

Az igazgató testnevelő tanárként alkalmazta K. Endrét, mialatt folyamatban volt a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese ellen a büntetőeljárás kényszerítés miatt. (Amikor K. Endre az iskola alkalmazottja lett, még nem kezdődött meg vele szemben az eljárás.)

A pedofil igazgatónak segédkező K. Endrét 2019 novemberében ítélték 3 év 4 hónap börtönbüntetésre, ami 2021-ben lett jogerős, Novák Katalin köztársasági elnök azonban 2023-ban kegyelmet adott neki, amibe az államfő – miután ez kiderült – 2024 februárjában belebukott.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!