2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az FDSZ Elnöksége tiltakozik Ádám Zoltánnak, munkajogi védettséggel bíró Corvinus egyetemi tisztségviselőjének rendkívüli felmondással, azonnali hatállyal történt elbocsátása ellen.

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete szerint az elmúlt hetek médianyilvánosságában élesen mutatkozott meg, hogy milyen mélyen felzaklatta a felsőoktatás életét az egyetemi modellváltás, amelynek következményeként közalkalmazottakból a Munka törvénykönyve alá tartozó munkavállalókká váltunk.

Azonnali hatályú, rendkívüli felmondással elbocsátották ugyanis Budapesti Corvinus Egyetemről a docenst, aki néhány hónappal korábban eljárást kezdeményezett egy etikai ügyben. Ádám Zoltán szakszervezetünk Corvinus egyetemi szervezetének munkajogi védettséggel bíró tisztségviselője volt, akinek munkaviszonyát az egyetemi szakszervezet hozzájárulása nélkül nem lehetett volna rendes felmondással megszüntetni!

Az elbocsátás eddig megismert indokai - néhány email nem szándékos el nem küldése, illetve egy vezető által kifogásolt hangnem - nem látszanak megalapozni nemhogy rendkívüli, azonnal hatályú felmondást, de semmilyen elbocsátást sem. A szakszervezet abban bízik, hogy a bíróság meg fogja állapítani Ádám Zoltán elbocsátásának jogellenességét. Tiltakozunk a szakszervezeti munkajogi védettséget kijátszó ilyen munkáltatói eljárás ellen és szolidaritásunkat kinyilvánítva követeljük elbocsátott kollégánk visszahelyezését állásába! - közölte az FDSZ.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!