3p

A Civil Közoktatási Platform és a Tanítanék Mozgalom pedagógusai és oktatási szakemberei meghívót küldtek Pintér Sándor belügyminiszternek, hogy egy részletekbe menő megbeszélésen tájékoztathassák az oktatás valódi problémáiról.

A tegnapi kurta-furcsa ellenzéki pártokkal történt találkozót követően a civil szervezetek kaptak egy át nem ruházható meghívót mára, azaz csütörtök 9 órára Maruzsa Zoltánnal való egyeztetésre. A Civil Közoktatási Platform határozott álláspontja, hogy ezt az igen rövid határidőre kitűzött meghívást nem volt szabad elfogadni.

Érdemi kérdések előkészített megvitatására azonban készen állnak más civil szervezetekkel együtt, ezért a CKP és a Tanítanék Mozgalom szakemberei meghívót küldtek Pintér Sándor belügyminiszternek.

Mint ismert, tegnap másfél órás találkozón vettek részt az ellenzéki pártok és az oktatási érdekvédelmi szervezetek, ez utóbbiak nem kaptak szót. A belügyminisztert állítólag az sem hatotta meg, hogy az egyeztetésre elvitték annak a 27 ezer tiltakozónak az aláírását, akik a státusztörvény visszavonását követelték, és annak a közel 5 ezer pedagógusnak a nyilatkozatát, akik nem veszik fel a munkát, ha életbe lép a státusztörvény.

Párbeszédre invitálják Pintér Sándort. Fotó: MTI
Párbeszédre invitálják Pintér Sándort. Fotó: MTI

A találkozó után a Rétvári Bence államtitkár által tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy várták a pártok szövegszerű javaslatait, de ilyen nem érkezett, csak a Mi Hazánktól, pedig a pártoknak is közel három hónapjuk volt arra, hogy a törvényjavaslatot megismerjék.

Ezek után született meg az a meghívó, melyet változtatás nélkül közlünk:

Tisztelt Miniszter Úr!

Számos civil és szakmai szereplő kinyilvánította, hogy a státusztörvényt elutasítja, arról nem kíván részletekbe menően tárgyalni. Az oktatás ügye azonban mindünk számára van annyira jelentős, hogy érdemben és alapjait érintve tárgyaljunk róla az oktatási kormányzattal. 

Ezúton meghívjuk Önt és az oktatás területéhez értő, felkészült szakértőit, hogy egy kölcsönösen megfelelő időpontban vegyenek részt egy az oktatáshoz és problémáinak súlyosságához szükséges alapossággal és körültekintéssel előkészített megbeszélésen az oktatás átfogó kérdéseiről – és nem az oktatás alapvető problémáit figyelmen kívül hagyó (sőt azokat súlyosbító) státusztörvényről.

Kérjük, jelöljön ki egy Önnek megfelelő időpontot, hogy minden résztvevő számára világos legyen, mennyi felkészülési idő áll rendelkezésre.

Kérjük, jelezze, hogy elfogadja-e meghívásunkat. Amennyiben igen, akkor a megbeszélés időpontját, főbb kérdéseit, kiinduló háttéranyagait, résztvevőinek körét, létszámát és delegálás módját egyeztetnünk szükséges. Kérjük jelezze, hogy milyen módon tudjuk ezt a technikai egyeztetést lefolytatni.

Civil Közoktatási Platform - Tanítanék Mozgalom

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!