2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Az ORFK még várja a jelentkezőket, az Orbán-kormány jövőre már több mit egymilliárd forintot fordítana a kiképzésükre.

A 2022-2023-as tanév végén 579 iskolaőr teljesített szolgálatot a hazai oktatási intézményekben, az új tanév kezdetén, szeptember elsején már 690 volt a létszámuk – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). A kiképzett iskolaőrök száma így összesen 544 intézményben tette lehetővé a szolgálatellátást a tanév első napján. De továbbra is várják a jelentkezőket, ugyanis az iskolaőri státuszoknak csak mintegy 86 százaléka van feltöltve - írta a Népszava.

Gumibot, bilincs, gázspray - ez mind megtalálható az iskolaőröknél. Fotó: Police.hu
Gumibot, bilincs, gázspray - ez mind megtalálható az iskolaőröknél. Fotó: Police.hu

Egy júliusban megjelent kormányhatározat szerint összesen 295 fővel szeretnék növelni az állományt feladataik ellátásának hatékonyabbá tétele érdekében, a bővítéshez idén legfeljebb 654,5 millió forintot, jövőre pedig már 1,26 milliárd forintot biztosítanak. Az ORFK tájékoztatása szerint a toborzás és a kiképzés folyamatosan zajlik, a kormányhatározat értelmében pedig 803-ra bővült azoknak az intézményeknek a száma, amelyek részt vehetnek az iskolaőri programban - ismertette a lap.

Az előző tanévben összesen 199 alkalommal intézkedtek, amelyek alapján 109 rendőrségi eljárás indult: 79 esetben büntetőeljárás, 30 alkalommal szabálysértési eljárás. Testi kényszert 25 esetben, bilincset és vegyi eszközt 1-1 esetben alkalmaztak, rendőrbot használatára nem került sor. 

Mit csináltak nyáron ezek az őrök? Részt vettek a táborok működtetésében, valamint segítették a bűnmegelőzési előadók tevékenységét is, például prevenciós programokon, tájékoztatókon vettek részt. Emellett az idegenforgalmi szempontból jelentős helyszíneken, lakóközösségi napokon, város- és falunapokon, lakossági programokon, fesztiválokon, rendőrségi, önkormányzati rendezvényeken, bevásárlóközpontok parkolóiban, piacokon, információs pontokon, autópálya-pihenők, strandok, fürdők és szabadstrandok területén láttak el bűnmegelőzési feladatokat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!