<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Több mint 130 ezren küldték vissza a szülői konzultációs kérdőívet - 61 százalék adott 4-est vagy 5-öst az iskolának, a többiek legfeljebb hármast. A demonstrációk kérdése megosztja a szülőket, a válaszadók fele támogatja, fele elutasítja a gyerekek részvételét.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtök reggel az M1-en beszélt az eredményekről. Rétvári Bence szerint a döntő többség, a válaszadók 61 százaléka négyesnek vagy ötösnek értékelte az iskolát; 65 százalék szerint teljesen objektíven értékelik a tanárok a gyerekeket. A szülők a legnagyobb problémának azt érzik, ha van az osztályban magatartásproblémákkal küzdő gyerek. A válaszadók 40 százaléka szerint egy-két ilyen van egy osztályban; 18 százalék szerint kettő-négy; 7 százalék szerint ötnél is több.

Az is világossá vált: a gyerekek egy-három órát töltenek a házi feladatok végzésével; 22 százalék mondta azt, hogy kevesebb mint egy órát. A válaszadók 60 százaléka mondta azt, hogy van az iskolában jó, ingyenes sportolási lehetőség; 44 százalék azt, hogy van művészeti óra; 46 százalék szerint az iskola szervez elegendő, tanórán kívüli aktivitást. A különórával kapcsolatos kérdésre sokan nem válaszoltak, de aki igen, 24 százalék mondta azt, hogy jár magántanárhoz a gyereke - derül ki az MTI összefoglalójából.

Ezúttal az iskoláról lehetett véleményt mondani. Fotó: Depositphotos
Ezúttal az iskoláról lehetett véleményt mondani. Fotó: Depositphotos

Rétvári Bence elmondta, a legmegosztóbb kérdés a demonstráció volt, különösen az, hogy gyerekek is részt vettek benne. A szülők nagy része egyáltalán nem akart foglalkozni a témával, a válaszadók nagyjából egyforma arányban támogatták és nem támogatták, hogy diákok is részt vettek a tüntetéseken.

A kérdőíven egyébként egy szabadon kitölthető mező is volt, amelyben a szülők kifejthették gondolataikat, javaslataikat - hogy ide milyen szövegek kerültek be, arról nem szólt az államtitkár.