2p

Az elmúlt évek talán legszínesebb, legváltozatosabb vakációjára készülhetnek a diákok, elképesztő témák, újfajta táborok várják a gyerekeket a június 24-én kezdődő nyári szünetben. Fontos viszont a szülők szemfülessége, ugyanis idén gyorsabban telnek be a nyári programok turnusai, mint eddig bármikor.

Az iskolai szünetek átszervezése miatt idéntől egy héttel rövidebb lesz a nyári szünet a diákoknak, viszont így is tíz hétre kell megoldania a szülőknek a gyerekek felügyeletét. A klasszikusnak számító kézműves, lovas, sport vagy idegen nyelvi témák mellett 2024-ben rekordszámú újfajta, meghökkentő vagy akár extrém tematika is van a kínálatban. 

“A gyerekek és szüleik választhatnak idén, hogy a táborban a mesterséges intelligenciáról tanulnak, esetleg Android alkalmazást fejlesztenek, gyermek-kutya kommunikációs tanfolyamon vesznek részt, Harry Potter kalandjaiban merülnek el, saját kisjátékfilmet forgatnak, amit a tábor végeztével moziban mutatnak be a szülőknek, netán űrrakétát építenek, de mehetnek sakktáborba, megtanulhatják a méztáborban a méhészet és a mézkészítés csínját-bínját. Mindez pedig még csak egy szelete a kínálatnak” - mondta el Tóth Béla, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője.

Csak az a bibi, hogy rövidebb lesz a nyári szünet
Csak az a bibi, hogy rövidebb lesz a nyári szünet
Fotó: Depositphotos

A kínálat széles, de a szülőknek érdemes mielőbb eszmélni a szakértő szerint, ugyanis a az eddigi jelentkezések alapján ugyanannyian fognak táborozni idén is, mint tavaly, de erre kevesebb idő lesz a rövidebb vakáció miatt.

“Egy hónappal ezelőtt 1200 táborturnus közül tudtak választani szülők és gyermekeik a Táborfigyelőn, mostanra ez a szám épphogy 800 fölé esett vissza. Azaz az elmúlt egy hónapban ennyi tábor telt be, és a fennmaradó programok töltöttsége is átlagosan 60-70 százalék. Ugyanannyi gyermek táborozna kevesebb idő alatt, de közben a táborágyak száma nem nőtt meg, azaz május végétől elképesztő tülekedésre számítunk” - mondta el Tóth Béla.

A portál vezetője szerint aki még jó áron minőségi tábort szeretne választani gyermekének, érdemes minél előbb foglalnia, hogy ne kelljen kompromisszumot kötni júniusban: ekkor már jó eséllyel vagy drágább lesz a tábor, mint amit előzetesen kalkulált a család, vagy messzebb kell majd vinni a csemetét, mint terveztük, esetleg nem a gyermekünk elképzelése, vágya szerinti témában találunk csak nyári programot, mert azok már beteltek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!