1p

Határozatlan idejű munkabeszüntetés kezdődhet a szakképzési intézményekben.

Március 16-ától határozatlan idejű sztrájkot hirdet a szakképző intézményekben a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), ha addig nem történik érdemi előrelépés a szakképzésben dolgozókat érintő sztrájkkövetelésekkel kapcsolatban – értesült a Népszava. Nagy Erzsébet a PDSZ ügyvivője elmondta a lapnak, hogy a kormány a sztrájktörvényt figyelmen kívül hagyva nevezte meg a tárgyalópartnerét, Nagy Mártont, most pedig azt kéri a szervezet, hogy jelölje ki az egyeztetés időpontját.

A PDSZ ügyvivője felhívta a figyelmet arra, hogy

abban az esetben is meghirdetik a határozatlan idejű sztrájkot, ha az egyeztetés kezdeményezése sikertelen marad. 

A PDSZ már többször is próbált tárgyalást kezdeményezni a kormánnyal a szakképzés ügyében, ám eddig egyetlen megkeresésükre sem kaptak érdemi választ, az idén január 31-én, a szakképző intézményekben megtartott kétórás figyelmeztető sztrájkot követően sem.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!