<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

A fizetésképtelen Quitt Tours utazási iroda összes külföldön rekedt utasát hazaszállította az Uniqa Biztosító, amely eddig 36 bejelentést fogadott, de várja a további károsultak jelentkezését - mondta az MTI-nek Ertl Pál, a biztosító nem életbiztosításokért felelős igazgatósági tagja.

A 36 bejelentő között nemcsak magánszemélyek, hanem viszonteladó cégek is vannak - tette hozzá Ertl Pál. A Quitt Tours utazási iroda biztosítási limitje 12 millió forint, és az már látszik, hogy az érintettek maradéktalanul nem kapják vissza a befizetéseiket. A kártalanítás aránya attól is függ, hogy még hányan és mekkora összeggel jelentkeznek a biztosítónál - mondta.

Az igazgatósági tag idézte a jogszabályi előírást, amely szerint ha egy utazási iroda díjbevétele túllépi az előre kalkulált szintet, akkor 5 napon belül emelnie kell az ügyfelek védelmét szolgáló biztosítás limitjét. Ha ez elmarad, akkor az ügyfelek a hiányzó összeget perben követelhetik az utazási irodától, de kérdés, hogy az tud-e fizetni.

MTI/Menedzsment Fórum