2009. április 10. 05:44

A hazai fogturizmus népszerűsítése érdekében fogott össze Budapest öt legnagyobb fogászati rendelője, s megalapították a Vezető Magyar Fogászati Rendelők Egyesületét - írja a Világgazdaság.

A szervezet célja, hogy a fővárosnak eddig jelentős bevételeket hozó fogászati turizmust a jelenleginél hatékonyabb marketingeszközökkel lendítsék fel - mondta a lapnak Kámán Attila, a szövetséget vezető Implantcenter Kft. ügyvezető igazgatója.

Kámán Attila közölte: vendégkörük 60-80 százalékát külföldiek adják, akik kizárólag fogászati beavatkozás miatt jönnek Magyarországra. Számításai szerint a budapesti vendégéjszakák több mint tíz százalékát adják a fogturisták, az öt rendelő tavaly 25-28 ezer vendégéjszakát hozott a fővárosnak.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az átlagos fogturista 6-7 napot tölt Magyarországon, és 600-800 eurót költ naponta.

Adatok szerint egy szabadidős turista napi költése 80-120 euró közé tehető.

Kámán Attila szerint Magyarországnak nem szabad a "babérjain ücsörögnie", hiszen e lehetőséget más országok is meglátták már. Így például Horvátország és Törökország erőteljes kampányt indított egészségturisztikai szolgáltatásainak népszerűsítésére.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.