2009. április 10. 05:44

A hazai fogturizmus népszerűsítése érdekében fogott össze Budapest öt legnagyobb fogászati rendelője, s megalapították a Vezető Magyar Fogászati Rendelők Egyesületét - írja a Világgazdaság.

A szervezet célja, hogy a fővárosnak eddig jelentős bevételeket hozó fogászati turizmust a jelenleginél hatékonyabb marketingeszközökkel lendítsék fel - mondta a lapnak Kámán Attila, a szövetséget vezető Implantcenter Kft. ügyvezető igazgatója.

Kámán Attila közölte: vendégkörük 60-80 százalékát külföldiek adják, akik kizárólag fogászati beavatkozás miatt jönnek Magyarországra. Számításai szerint a budapesti vendégéjszakák több mint tíz százalékát adják a fogturisták, az öt rendelő tavaly 25-28 ezer vendégéjszakát hozott a fővárosnak.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az átlagos fogturista 6-7 napot tölt Magyarországon, és 600-800 eurót költ naponta.

Adatok szerint egy szabadidős turista napi költése 80-120 euró közé tehető.

Kámán Attila szerint Magyarországnak nem szabad a "babérjain ücsörögnie", hiszen e lehetőséget más országok is meglátták már. Így például Horvátország és Törökország erőteljes kampányt indított egészségturisztikai szolgáltatásainak népszerűsítésére.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.