2007. június 4. 12:46

A Magyar Turizmus Zrt., a Magyar Szállodaszövetség és 85 budapesti szolgáltató összefogásával akció indul a főváros belföldi turizmusának élénkítésére - mondta Rusznák Imre, a Budapest-Közép-Dunavidéki Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke az akciót bemutató sajtótájékoztatón.

A "Budapest vendégül várja Magyarországot" elnevezésű akció keretén belül a vendégek kedvezményes utazási csomagokat vásárolhatnak résztvevő szállodáktól. Ezeket, a 10-50 százalékos kedvezményeket a vendégek a Magyar Turizmus Kártya Light és az "IrányBudapest" kupontömb segítségével vehetik igénybe - áll a Magyar Turizmus Zrt. sajtóközleményében.

A két szakaszból álló kampány első része 2007. június 23-tól szeptember 2-ig, második fele pedig november 1-jétől december 26-ig tart. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója közölte: a társaság ötvenmillió forinttal vesz részt az akcióban.

Kovács Miklós, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turisztikai szakállamtitkárságának főosztályvezetője elmondta: az ország vendégforgalmának 40 százaléka, az eltöltött vendégéjszakák számának 35 százaléka a fővárosban realizálódik. Budapesten az idegenforgalomból 1,2 milliárd forint bevétel származik. A főosztályvezető hozzátette: 2000 és 2006 között 122 ezerről 124 ezerre nőtt a szállodai férőhelyek száma.

Rusznák Imre közölte: Budapesten a vendégek 15,5 százaléka, a vendégéjszakák 17 százaléka, a szállásdíjbevételek 10 százaléka a belföldi turizmusból származik. Az átlagos tartózkodási idő 2,3 éjszaka.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.