TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2009. február 12. 16:49

Az egy évvel korábbinál harminc százalékkal kevesebb állást hirdettek meg januárban, derült ki a Workania közleményéből.

A magyarországi álláspiacon több mint egyharmadával kevesebb állást hirdettek meg 2009 januárjában, mint a válság begyűrűzését közvetlenül megelőző szeptember hónapban. A kutatásban azt vizsgálták, hogy milyen változásokat tapasztaltak az álláspiacon ez év első hónapjában az előző év azonos időszakához, valamint a válság kitörését közvetlenül megelőző időszakhoz, 2008 szeptemberéhez képest.

A januári kisebb álláskínálattal párhuzamosan ugyanakkor jelentősen és folyamatosan nőtt az egy hirdetésre jelentkezők száma: januárban átlagosan kétszer-háromszor annyian pályáztak egy állásra, mint tavaly szeptemberben.

A felmérés szerint a legtöbb állásajánlat az értékesítésben, kereskedelemben dolgozni kívánókat szólítja meg.

Kiemelkedően keresettek továbbá az informatikai szoftver szakemberek, valamint a pénzügyi, számviteli, adminisztrációs területen szaktudással rendelkezők.

Az álláskeresők aktivitását vizsgálva kiderült, hogy a gépiparban, valamint az építőiparban nőtt leginkább az aktív álláskeresők száma (80-80 százalékkal), de a vendéglátóiparban is mintegy 60 százalékkal keresnek többen állást, mint 2008 januárjában. Az autóiparban közel 50 százalékkal többen pályáznak aktívan állásra az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Mintegy 40 százalékkal nőtt az időszakos munkalehetőséget keresők száma januárban az előző év azonos időszakához képest.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.