Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	

Július elsejétől további havi 35,29 millió forinttal csökkentik az állami tulajdonú cégeknél a tiszteletdíjak kifizetésére fordított összeget a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács döntése alapján - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) csütörtökön.

A Tanács az állami társaságok igazgatósági és felügyelő bizottsági tagjainak létszámcsökkentéséről döntött a szerdai ülésén, amiről az NVT pr ügynöksége szerdán tájékoztatta az MTI-t, megjegyezve, hogy a részletekről csütörtökön adnak információt.

Az MNV közleménye megjegyzi, hogy a tiszteletdíjak 2008-ban végrehajtott 10 százalékos csökkentése már eddig is 31,51 millió forint megtakarítást jelent havonta.

A közlemény emlékeztet arra, hogy 2009. május 15-én 149 többségi állami tulajdonú társaságban 1.108 fő - igazgatótanácsi, felügyelőbizottsági tag és elnök - havi tiszteletdíja összesen bruttó 121,15 millió forint volt.

A Tanács a szerdai döntésével 11 állami cégnél megszüntette az igazgatóságot, amelynek jogait ezentúl a vezérigazgató gyakorolja. Ezzel a döntéssel 48 fővel csökken a tisztségviselők létszáma. Összesen 41 társaságot érint a vagyontörvénynek az a rendelkezése, amely szerint az állami tulajdonú cégek igazgatósági létszáma nem lehet több hét főnél. Az ezt végrehajtó intézkedések 102 fővel csökkentették a tisztségviselők számát. A testületi tagok száma összességében 182 fővel csökkent az 1.108 fős létszámhoz viszonyítva.

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács április 22-én határozatban rendelte el az MNV Zrt.-hez tartozó társaságok igazgatósági és felügyelő bizottságaiban tisztséget viselők tiszteletdíjának 50 százalékos csökkentését. A tanács felkérte az MNV portfoliójába tartozó társaságokat, hogy a leányvállalataiknál is érvényesítsék a díjcsökkentést. A cégeket az értékesítés nettó árbevétele szerint három csoportba sorolták, és ennek megfelelően korlátozták a testületek lehetséges létszámát.

Az NVT április 29-én pedig azt rendelte el, hogy az új első számú vezetői munkaköröknél a havi személyi alapbér egyetlen esetben sem haladhatja meg a kétmillió forintot.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.