2011. május 5. 10:53

Új üzemeltetővel mégis kinyit júniusban a balatoni szezonra a Sundance Park néven működő, egészen mostanáig bizonytalan sorsú, görög faluként ismertté vált kereskedelmi és szórakoztatócentrum Balatonfüreden - mondta az MTI-nek Zámbó Attila, az S.D. Park Üzemeltető Kft. társtulajdonosa.

A központ üzemeltetésére létrehozott új cég társtulajdonosa elmondta, hogy sikerült megtalálniuk a közös hangot az önkormányzattal és a társasházi formában működő üzletek tulajdonosaival, így júniusban újra kinyit a szórakoztatóközpont. Hozzátette: a park jelentős felújításra szorul, amit a cégbíróságnál május 4-én, szerdán bejegyzett új üzemeltető cég már elkezdett. Zámbó Attila - aki egyben a park egyik szórakozóhelyének bérlője - tájékoztatása szerint Balatonfüred képviselő-testületének még jóvá kell hagynia a park üzemelési tervét.

A zenés klubokkal rendelkező komplexum korábbi üzemeltetője, a Sundance Park Kft. jelenleg felszámolás alatt áll. Serényi Gábor, a kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta, mivel nem sikerült megegyezniük az önkormányzattal, így visszalépett a további üzemeltetéstől. Hozzátette: a cég névhasználatának a jogát, a weblapját és domain nevét, illetve az üzemeltetéssel összefüggő egyéb szellemi tulajdonjogokat átadták az új üzemeltetőnek, az S.D. Park Üzemeltető Kft.-nek.

Az önkormányzat az MTI megkeresésére nem reagált a létesítmény megnyitásának hírére, a város honlapján olvasható közleményben még a társasházi vezetőséggel folytatott tárgyalásról írnak. A balatonfured.hu szerint ezeregyszázan válaszoltak a Sundance Parkról a honlapon indított közvélemény-kutatásra: a válaszadók 63 százaléka szórakoztató negyedet szeretne a négyhektáros területen, 30 százalék a komplexum elbontását javasolta. A bontás vagy szórakozás című közlemény Bóka István polgármestert idézi, aki szerint a park működése nem egyeztethető össze a minőségi turizmussal.

A cégbíróság adatai szerint a felszámolási eljárás még tavaly decemberben indult. A balatonfüredi földhivatal adatai szerint a 2005-ben még Annagora Park néven megnyitott létesítmény közel négyhektáros területén 136 különálló ingatlan szerepel összesen 46 épületben. A tulajdonosok köre változó: mindössze húsz magánszemély szerepel a többségi tulajdonos Masped csoport érdekeltségébe tartozó Annagora Market Kft. mellett.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.