2016. július 20. 08:58

 

Víz- és szennyvízkezelő rendszerüzemeltető szakember/szakmérnök szakirányú továbbképzés 2016. őszi kezdéssel!

A víz a földi élet egyik alapfeltétele, nem véletlen, hogy a hozzá kapcsolódó kérdések világméreteket öltenek. Hazánkban sincs ez másként, hiszen víz "nagyhatalomként" kiemelkedő jelentőségű és folyamatos a vízkezelés és a víztisztítás területe.

A felsőoktatási együttműködés a vízügyi ágazatért keretein belül a Pannon Egyetem Mérnöki Kara és a nemzetközi hírnevű nagykanizsai HIDROFILT Kft. közös gondozásban egy országosan is egyedülálló szakirányú mérnökképzést indított Nagykanizsán.

A víz- és szennyvízkezelő rendszerüzemeltető szakmérnök szakirányú továbbképzési szak célja olyan speciális ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, akik korábban megszerzett szakképzettségük és felsőfokú ismereteik birtokában képesek az iparágak és közüzemek különböző víz- és szennyvízkezelési problémáinak megoldására.

Kiknek ajánljuk a képzést?


Minden jelentős ipari felhasználónak, vízműveknek valamint vízkezelés illetve víztisztítás területén dolgozó szakembereknek.

A képzés során elsajátítandó kompetenciák:

  • képesség a víz és szennyvíz mennyiségi és minőségi jellemzőinek vizsgálatára, mérési tervek összeállítása, azok kivitelezése és azok értékelése;
  • a korszerű víz és szennyvízkezelést biztosító technikák, technológiák felhasználásának ismerete, optimális megválasztása, irányítása;
  • vízellátási, vízkezelési és szennyvíztisztítási technológiák üzemeltetése, tervezése és azok irányítása;
  • a minőségügyi és a műszaki szabályozás ismerete és alkalmazása;

A szakképzettség nem csak hazai, hanem nemzetközi szinten is hasznosítható ismereteket biztosít, így a végzettek alkalmasak víz és szennyvízkezeléssel kapcsolatos beruházások megtervezésére és megvalósítására, a rendszerek üzemeltetésére.

A diploma megnevezése: (a bemeneti feltétel függvénye)
Víz- és szennyvízkezelő rendszerüzemeltető szakember vagy szakmérnök.

A felvétel feltételei IDE kattintva, az oldalon megtalálhatók vagy információ kérhető a 93 502 902 telefonszámon illetve vizes@uni-pen.hu email címen.

Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 20.

A jelentkezési lapot vizkezeles.uni-pen.hu oldalról lehet letölteni.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
PÓTFELVÉTELI LEHETŐSÉG - Szerezzen okleveles közgazdász végzettséget Master of Business Administration (MBA) mesterszakon!

Az élethosszig tartó tanulás időszakát élve periodikusan feltámad az emberben a vágy az újabb ismeretek elsajátítására, illetve a már meglévők elmélyítésére.

Az MBA - a világ legrangosabb, legismertebb és legelterjedtebb egyetemi fokozatú végzettsége a menedzsment területén.

Elsősorban azok számára fejlesztették ki, akik akár az üzleti életben, akár az államigazgatásban vagy éppen a non-profit szektorban vezetői karrierre vágynak. Mivel egy rendkívül gyakorlatorientált képzésről van szó, ezért a vállalati igény kifejezetten magas az MBA végzettek irányába.

A képzés keretében tökéletesítheti menedzseri képességeit és elsajátíthatja a menedzsment, a stratégiai gondolkodás, az innováció, a vezetői pénzügyi irányítás, a kontrolling és vezetői döntések legfontosabb pilléreit.

A mesterképzésbe történő belépésnél előzményként elfogadott szakok: teljes kreditérték beszámításával vehetők figyelembe: a gazdálkodási és menedzsment, a pénzügy és számvitel, a nemzetközi gazdálkodás, a kereskedelem és marketing, valamint a műszaki menedzser alapképzési szakok. A bemenethez a meghatározott kreditek teljesítésével elsősorban számításba vehető alapképzési szakok: az emberi erőforrások, a turizmus-vendéglátás, az alkalmazott közgazdaságtan, a gazdaságelemzés, a közszolgálati, az üzleti szakoktató alapképzési szakok.

Figyelem! A mesterszakra való jelentkezéssel párhuzamosan előzetes kreditelismertetési kérelmet kell benyújtani egyetemünkre!

Végzettség megnevezése: okleveles közgazdász MBA szakon.

Bővebb információ a képzésről ITT talál további információt, illetve a 93 502 902 telefonszámon is kaphat.


Jelentkezni pótfelvételi eljárásban 2016 szeptemberében induló képzésre 2016. augusztus első hetében (pótfelvételi időszakban) lehetséges.

Jelentkezni minden esetben kizárólag elektronikusan lehet a www.felvi.hu rendszerében történt regisztrációt követően.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PÓTFELVÉTELI LEHETŐSÉG- Szerezzen okleveles mérnöki diplomát a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán!

A logisztikai ágazatnak számos területe létezik, melyek különböző nézőpontból közelítik meg a szakterületet. A logisztikai mérnöki mesterszak műszaki oldalról közelít, építve a jelentkező alapképzésben megszerzett mérnöki-műszaki tudására, továbbfejlesztve azt az ipari szféra számára kiemelkedően fontos ismeretekkel.

A képzés célja: olyan mérnökök képzése, akik a logisztika szakterületéhez kapcsolódó természettudományos, specifikus műszaki, gazdasági/menedzsment, informatikai és ipari, közlekedési technológiai ismereteik birtokában alkalmasak a vállalatokon belüli és a vállalatok közötti anyagáramlást, valamint az ahhoz kapcsolódó információáramlást megvalósító logisztikai (áruszállítási, anyagmozgatási, raktározási, komissiózási, rakodási, anyagellátási/beszerzési, áruelosztási, hulladékkezelési) folyamatok és rendszerek elemzésére, tervezésére, szervezésére, és irányítására, valamint a logisztikai rendszerek elemeit képező logisztikai gépek, eszközök, berendezések tervezésére, fejlesztésére és azok gyártásában, minőségellenőrzésében való közreműködésre, üzemeltetésük irányítására.

Jelentkezni pótfelvételi eljárás keretében elektronikusan lehet a felvi.hu rendszerén keresztül 2016. augusztus első hetében.

Figyelem! A jelentkezéssel párhuzamosan előzetes kreditelismertetési kérelmet kell benyújtani egyetemünkre!

A szakról az alábbi linken talál bővebb tájékoztatást IDE klikkelve  vagy a 93 502 902 telefonszámon kaphat.

(X)

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.