2016. július 20. 08:58

 

Víz- és szennyvízkezelő rendszerüzemeltető szakember/szakmérnök szakirányú továbbképzés 2016. őszi kezdéssel!

A víz a földi élet egyik alapfeltétele, nem véletlen, hogy a hozzá kapcsolódó kérdések világméreteket öltenek. Hazánkban sincs ez másként, hiszen víz "nagyhatalomként" kiemelkedő jelentőségű és folyamatos a vízkezelés és a víztisztítás területe.

A felsőoktatási együttműködés a vízügyi ágazatért keretein belül a Pannon Egyetem Mérnöki Kara és a nemzetközi hírnevű nagykanizsai HIDROFILT Kft. közös gondozásban egy országosan is egyedülálló szakirányú mérnökképzést indított Nagykanizsán.

A víz- és szennyvízkezelő rendszerüzemeltető szakmérnök szakirányú továbbképzési szak célja olyan speciális ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, akik korábban megszerzett szakképzettségük és felsőfokú ismereteik birtokában képesek az iparágak és közüzemek különböző víz- és szennyvízkezelési problémáinak megoldására.

Kiknek ajánljuk a képzést?


Minden jelentős ipari felhasználónak, vízműveknek valamint vízkezelés illetve víztisztítás területén dolgozó szakembereknek.

A képzés során elsajátítandó kompetenciák:

  • képesség a víz és szennyvíz mennyiségi és minőségi jellemzőinek vizsgálatára, mérési tervek összeállítása, azok kivitelezése és azok értékelése;
  • a korszerű víz és szennyvízkezelést biztosító technikák, technológiák felhasználásának ismerete, optimális megválasztása, irányítása;
  • vízellátási, vízkezelési és szennyvíztisztítási technológiák üzemeltetése, tervezése és azok irányítása;
  • a minőségügyi és a műszaki szabályozás ismerete és alkalmazása;

A szakképzettség nem csak hazai, hanem nemzetközi szinten is hasznosítható ismereteket biztosít, így a végzettek alkalmasak víz és szennyvízkezeléssel kapcsolatos beruházások megtervezésére és megvalósítására, a rendszerek üzemeltetésére.

A diploma megnevezése: (a bemeneti feltétel függvénye)
Víz- és szennyvízkezelő rendszerüzemeltető szakember vagy szakmérnök.

A felvétel feltételei IDE kattintva, az oldalon megtalálhatók vagy információ kérhető a 93 502 902 telefonszámon illetve vizes@uni-pen.hu email címen.

Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 20.

A jelentkezési lapot vizkezeles.uni-pen.hu oldalról lehet letölteni.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
PÓTFELVÉTELI LEHETŐSÉG - Szerezzen okleveles közgazdász végzettséget Master of Business Administration (MBA) mesterszakon!

Az élethosszig tartó tanulás időszakát élve periodikusan feltámad az emberben a vágy az újabb ismeretek elsajátítására, illetve a már meglévők elmélyítésére.

Az MBA - a világ legrangosabb, legismertebb és legelterjedtebb egyetemi fokozatú végzettsége a menedzsment területén.

Elsősorban azok számára fejlesztették ki, akik akár az üzleti életben, akár az államigazgatásban vagy éppen a non-profit szektorban vezetői karrierre vágynak. Mivel egy rendkívül gyakorlatorientált képzésről van szó, ezért a vállalati igény kifejezetten magas az MBA végzettek irányába.

A képzés keretében tökéletesítheti menedzseri képességeit és elsajátíthatja a menedzsment, a stratégiai gondolkodás, az innováció, a vezetői pénzügyi irányítás, a kontrolling és vezetői döntések legfontosabb pilléreit.

A mesterképzésbe történő belépésnél előzményként elfogadott szakok: teljes kreditérték beszámításával vehetők figyelembe: a gazdálkodási és menedzsment, a pénzügy és számvitel, a nemzetközi gazdálkodás, a kereskedelem és marketing, valamint a műszaki menedzser alapképzési szakok. A bemenethez a meghatározott kreditek teljesítésével elsősorban számításba vehető alapképzési szakok: az emberi erőforrások, a turizmus-vendéglátás, az alkalmazott közgazdaságtan, a gazdaságelemzés, a közszolgálati, az üzleti szakoktató alapképzési szakok.

Figyelem! A mesterszakra való jelentkezéssel párhuzamosan előzetes kreditelismertetési kérelmet kell benyújtani egyetemünkre!

Végzettség megnevezése: okleveles közgazdász MBA szakon.

Bővebb információ a képzésről ITT talál további információt, illetve a 93 502 902 telefonszámon is kaphat.


Jelentkezni pótfelvételi eljárásban 2016 szeptemberében induló képzésre 2016. augusztus első hetében (pótfelvételi időszakban) lehetséges.

Jelentkezni minden esetben kizárólag elektronikusan lehet a www.felvi.hu rendszerében történt regisztrációt követően.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PÓTFELVÉTELI LEHETŐSÉG- Szerezzen okleveles mérnöki diplomát a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán!

A logisztikai ágazatnak számos területe létezik, melyek különböző nézőpontból közelítik meg a szakterületet. A logisztikai mérnöki mesterszak műszaki oldalról közelít, építve a jelentkező alapképzésben megszerzett mérnöki-műszaki tudására, továbbfejlesztve azt az ipari szféra számára kiemelkedően fontos ismeretekkel.

A képzés célja: olyan mérnökök képzése, akik a logisztika szakterületéhez kapcsolódó természettudományos, specifikus műszaki, gazdasági/menedzsment, informatikai és ipari, közlekedési technológiai ismereteik birtokában alkalmasak a vállalatokon belüli és a vállalatok közötti anyagáramlást, valamint az ahhoz kapcsolódó információáramlást megvalósító logisztikai (áruszállítási, anyagmozgatási, raktározási, komissiózási, rakodási, anyagellátási/beszerzési, áruelosztási, hulladékkezelési) folyamatok és rendszerek elemzésére, tervezésére, szervezésére, és irányítására, valamint a logisztikai rendszerek elemeit képező logisztikai gépek, eszközök, berendezések tervezésére, fejlesztésére és azok gyártásában, minőségellenőrzésében való közreműködésre, üzemeltetésük irányítására.

Jelentkezni pótfelvételi eljárás keretében elektronikusan lehet a felvi.hu rendszerén keresztül 2016. augusztus első hetében.

Figyelem! A jelentkezéssel párhuzamosan előzetes kreditelismertetési kérelmet kell benyújtani egyetemünkre!

A szakról az alábbi linken talál bővebb tájékoztatást IDE klikkelve  vagy a 93 502 902 telefonszámon kaphat.

(X)