2019. október 3. 11:08

Igaz, hogy csak bankkártya-tulajdonosoknak, akik havonta maximum 125 ezer, míg évente legfeljebb 780 ezer forintot küldhetnek egymásnak.

Bár az azonnali fizetések rendszere az eredetileg tervezett július 1-jei időpont helyett csak nyolc hónapos késéssel, 2020. március 2-án indul, a Viber felhasználói akár már heteken belül képesek lesznek erre – derült ki egy mai sajtótájékoztatón.

Ehhez az szükséges, hogy legyen egy bankkártyájuk, akár Mastercard, akár Visa típusú, valamint, hogy letöltsenek egy applikációt. A Karl May könyveiből ismert, az indián szent szellemet megidéző Moneytou nevet viselő szolgáltatást a Rakuten Viber és a Mastercard számára magyarok fejlesztették ki. 

Segítségével a Viber-felhasználók könnyen küldhetnek egymásnak kisebb-nagyobb összegeket, amelyek azonnal elérhetővé válnak a kedvezményezett kártyáján. Méghozzá az esti órákban és hétvégén is néhány percen belül, így azonnal lehet fizetni vele vagy felvenni a kapott összeget készpénzben. Több kártyát (Mastercard vagy Visa típusút) is lehet regisztrálni a Viber-alkalmazásban, az egyes tranzakciók előtt kell eldönteni, melyik plasztikot szeretné a küldő használni.

Az MKB, a K&H és a Cetelem bank kivételével a kezdetben a többi hazai hitelintézetnél fog működni e szolgáltatás, de a tervek szerint később e három bank is csatlakozik majd.

Az EU pénzmosásról szóló szabályozásnak megfelelően a Viber Moneytou funkciójával a felhasználók havonta maximum 125 ezer, évente pedig legfeljebb 780 ezer forintot küldhetnek, de a kártyakibocsátó bank is meghatározhat további limiteket. Vasárnaptól péntekig a pénzküldés díja 3 ezer forintig 79, 2019 végéig viszont szombaton 49 forint, afelett 79, illetve 49 forint plusz a 3 ezer forintot meghaladó összeg 1,5 százaléka.

A magyar fejlesztésű Moneytou szolgáltatás a világon elsőként magyar kibocsátású bankkártyákkal lesz használható. A tervek szerint még az idén Ukrajnában, Szerbiában, Romániában és Bulgáriában is bevezetik majd, azt követően pedig további közép- és kelet-európai országokban is elérhetővé teszik.

 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.