2019. október 3. 11:08

Igaz, hogy csak bankkártya-tulajdonosoknak, akik havonta maximum 125 ezer, míg évente legfeljebb 780 ezer forintot küldhetnek egymásnak.

Bár az azonnali fizetések rendszere az eredetileg tervezett július 1-jei időpont helyett csak nyolc hónapos késéssel, 2020. március 2-án indul, a Viber felhasználói akár már heteken belül képesek lesznek erre – derült ki egy mai sajtótájékoztatón.

Ehhez az szükséges, hogy legyen egy bankkártyájuk, akár Mastercard, akár Visa típusú, valamint, hogy letöltsenek egy applikációt. A Karl May könyveiből ismert, az indián szent szellemet megidéző Moneytou nevet viselő szolgáltatást a Rakuten Viber és a Mastercard számára magyarok fejlesztették ki. 

Segítségével a Viber-felhasználók könnyen küldhetnek egymásnak kisebb-nagyobb összegeket, amelyek azonnal elérhetővé válnak a kedvezményezett kártyáján. Méghozzá az esti órákban és hétvégén is néhány percen belül, így azonnal lehet fizetni vele vagy felvenni a kapott összeget készpénzben. Több kártyát (Mastercard vagy Visa típusút) is lehet regisztrálni a Viber-alkalmazásban, az egyes tranzakciók előtt kell eldönteni, melyik plasztikot szeretné a küldő használni.

Az MKB, a K&H és a Cetelem bank kivételével a kezdetben a többi hazai hitelintézetnél fog működni e szolgáltatás, de a tervek szerint később e három bank is csatlakozik majd.

Az EU pénzmosásról szóló szabályozásnak megfelelően a Viber Moneytou funkciójával a felhasználók havonta maximum 125 ezer, évente pedig legfeljebb 780 ezer forintot küldhetnek, de a kártyakibocsátó bank is meghatározhat további limiteket. Vasárnaptól péntekig a pénzküldés díja 3 ezer forintig 79, 2019 végéig viszont szombaton 49 forint, afelett 79, illetve 49 forint plusz a 3 ezer forintot meghaladó összeg 1,5 százaléka.

A magyar fejlesztésű Moneytou szolgáltatás a világon elsőként magyar kibocsátású bankkártyákkal lesz használható. A tervek szerint még az idén Ukrajnában, Szerbiában, Romániában és Bulgáriában is bevezetik majd, azt követően pedig további közép- és kelet-európai országokban is elérhetővé teszik.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.