2019. december 2. 11:15

 

Az, hogy egészségesek vagyunk, nemcsak annyit jelent, hogy nem vagyunk betegek. Akkor vagyunk igazán egészségesek, ha testileg és lelkileg is jól érezzük magunkat, nem korlátoznak minket sem belső, sem külső akadályok abban, hogy teljes életet éljünk.

 

Az, hogy szervezetünk megfelelően működik, egészséges világnézetünk és önképünk van, tisztán gondolkodunk, megéljük és kimutatjuk érzéseinket, és kapcsolatainkban is önmagunk vagyunk, mind a teljes egészség alapjai. Ha ezek bármelyikében zavar van, az betegséget okozhat már rövid távon is. 

A lelki eredetű betegségek, mint a depresszió, a pszichés problémák vagy fóbiák mind okozhatnak testi tüneteket, sőt számos vélekedés született már arról, hogy minden betegség kialakulásának hátterében lelki bajok állnak. Ami bizonyos, hogy egy betegség kezelésének első állomása a betegség felismerése, majd az okok és a tünetek megszüntetése. 

Mely betegségek esetén bizonyított a méhpempő hatékonysága?

A megfelelő egészségi állapot fenntartásán kívül többek között a következő betegségek kezelésében nyújthat segítséget a méhpempő:

  • Alzheimer-kór - a méhpempőben található acetilkolin a központi idegrendszer sejtjeinek leépülését lassítja, olykor meg is állíthatja, továbbá támogatja az elhalt sejtek pótlására irányuló folyamatokat.

  • Cukorbetegség - a méhpempőben található anyagok a hasnyálmirigyet támogatva kiegyensúlyozottabb működésre, ezáltal normális mértékű inzulintermelésre ösztönzik azt.

  • Csontritkulás - a középkorú nőknél gyakori jelenség az ösztrogénhiányra visszavezethető csontritkulás. Ennek a hormonnak a termelődését serkenti a méhpempő, ami ezáltal lassítja, gátolja ezeket a folyamatokat.

  • Daganatos megbetegedések - a daganatos sejtek kialakulását és növekedését gátló 10-HDA sav a méhpempőben megtalálható, mely kúraszerűen alkalmazva hatékony a rettegett kór elleni harcban.

  • Depresszió - általános közérzet- és étvágyjavító hatásának és magas B-vitamin tartalmának köszönhetően sikerrel alkalmazható a szorongásos zavarok és egyéb mentális feszültségek oldására.

  • Hepatitisz - kimagasló eredményeket értek el a virális hepatitisz kezelésében a méhpempővel, mely a kúrának köszönhetően kedvezően befolyásolta a szervezet albumin és globulin szintjét.

  • Meddőség - nőknél az ovulációra gyakorolt hatása jelentős, míg a férfiaknál a spermák mozgékonyságára, így bizonyos esetekben megoldást jelenthet a fogyasztása a párok számára.

Lehetetlen lenne minden betegséget felsorolni, amelyekre gyógyírt jelenthet a méhpempő, de a teljesség igénye nélkül ide sorolhatók a keringési rendszer betegségei, a gyulladásos megbetegedések, a hormonháztartást érintő betegségek, az időskori elbutulás vagy épp a változókor okozta kellemetlenségek és tünetek.

A 100%-ig tiszta méhpempő beszerzése nagyon fontos, a Mannavita termékek garanciát jelentenek a termék minőségére!

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.