1p

A lakástakérékra fókuszált pénzintézetre több kérő is rávetette a szemét.

A HVG értesülései szerint eredményesen zárultak azok a tárgyalások, amelyeket a Fundamenta-Lakáskassza Lakástakarékpénztár többségi német tulajdonosai kezdeményeztek a magyarországi leányvállalat értékesítéséről – írja a lap.

A HVG szerint az MBH Bank adta a legkedvezőbb ajánlatot a Fundamenta-Lakáskasszára azokon a tárgyalásokon, amelyeket a lakástakarékpénztár többségi német tulajdonosa, a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG kezdeményezett az év elején a potenciális vevőkkel.

A bankholding mellett már csak az Erste Bank Hungary Zrt. volt versenyben a végére, de a HVG forrásai szerint az MBH győzött.

A szerződés aláírásával napokon belül nyilvánosságra is hozzák a tulajdonosváltást.

A tranzakcióval az MBH Bank már nemcsak az OTP Bank után az ország második legnagyobb pénzintézete, amelynek mérlegfőösszege meghaladja a 10 600 milliárd forintot, ügyfeleinek száma pedig a kétmilliót, hanem éppúgy lesz egy lakástakarékpénztára, mint az OTP-nek, mi több, a lakástakarékja még nagyobb is lesz, mint az OTP-é.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!