2p

Bár a szigorúbb feltételek miatt kevesebben lesznek jogosultak a támogatott lakáshitelekre, de a magasabb összeg kompenzálhatja ezt.

Az idei és a korábbi évekhez képest bizonytalanabb gazdasági környezet visszafogta a lakáshitelezési piacot, de az új lakástámogatási rendszer, a CSOK plusz javíthat a helyzeten a K&H szerint. 

Kivárás lehet a CSOK plusz miatt

„Az idei év utolsó hónapjaiban kivárás jellemzi a lakáshitelezési piacot. A gyermekvállalást tervező házaspárok  ugyanis vélhetően az új lakástámogatási rendszer, a CSOK plusz januári indulása után lépnek majd” – mondta Árva András, a K&H lakossági szegmensért felelős marketing vezetője. A szakember hozzátette: a K&H kínálatában megtalálhatóak lesznek a CSOK pluszos lakáshitelek. 

A K&H kínálatában is megtalálhatóak lesznek a CSOK pluszos lakáshitelek. Fotó: Mfor
A K&H kínálatában is megtalálhatóak lesznek a CSOK pluszos lakáshitelek. Fotó: Mfor

A pénzintézet arra számít, hogy a jelenlegi támogatott hitelállományhoz hasonló összegű kihelyezést eredményezhet majd az új lakástámogatási rendszer. „A szigorúbb feltételek miatt az eddiginél kevesebben lesznek jogosultak a kedvezményes lakáshitelekre, ugyanakkor azoknak a maximális összege jóval magasabb lehet, a két ellentétes hatás pedig várhatóan ellensúlyozni fogja egymást” – fogalmazott a szakember. „Igaz, a gyermekek megszületéséhez kötött visszatérítési lehetőségek addicionális hatást gyakorolhatnak a piacra” – tette hozzá Árva András. 

Feltételek

A CSOK pluszra azok a házaspárok lesznek jogosultak, akik gyermek vagy gyermekek vállalását tervezik és a pár női tagja nem idősebb 41 évnél. A gyermekek számától függően a házaspárok 15-50 millió forintos lakáshitelt igényelhetnek, amelynek a kamata nem haladhatja meg a 3 százalékot, a maximális futamidő pedig 25 év lehet. 

Lényeges kritérium, hogy a CSOK plusz kizárólag vállalt gyermekekre igényelhető, bár a hitelösszegnél a már megszületett gyermekeket is figyelembe lehet venni. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!