1p

De csak virtuálisan: egyetlen hónap alatt 10 ezer új számlát nyitottak online csatornán keresztül.

December 11-én indult a gyors és egyszerű azonnali online értékpapírszámla-nyitás a Magyar Államkincstárban. Az így megnyitott számlák száma csütörtökre meghaladta a 10 ezret, állampapír állománya megközelíti a 9 milliárd forintot - írja friss Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter.

Varga Mihály bejegyzésében arról is ír, az állampapír a legbiztonságosabb befektetési lehetőség Magyarországon: kiszámítható, inflációkövető hozama mellett kamatadó-mentes és állami garancia védi.

A magyar gazdaság önállósága és Magyarország szuverenitása szempontjából is kulcsfontosságú, hogy az államadósság nagyobb része ne külföldi, hanem magyar kézben legyen: 2010 óta a lakosság részaránya az adósságfinanszírozásban 3 százalékról 20 százalék fölé emelkedett - közölte.

Az ügyfélkapus számlanyitás mikéntjéről itt olvashatóak további részletek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!