<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Alig több, mint egy hét van hátra az egyetemi felvételi ponthatárok húzásáig, és ilyenkor szülőként, ha van egy kis befektetni való pénzünk, így is, úgy is elgondolkozunk azon, hogy egy lakás vásárlásának talán több értelme lenne, mint albérletet fizetni. Különösen most, hogy a pandémia után idén nyáron újra berobbant az Airbnb piac, így hosszú távra kiadó lakást találni szinte lehetetlen. Az Ingatlantájoló összeállítása.

De mennyi az annyi? Nos, igen, tekintve, hogy az építőanyagárak is az egekben vannak, jelenleg sokkal jobban megéri minimum jó, de inkább felújított állapotú lakást venni, mintsem a nyár hátralévő részét felújítással tölteni. Így viszont elég mélyen kell a zsebünkbe nyúlnunk és a legdrágább, egyetemekhez közel fekvő környékeken akár 45-55 milliót is fizethetünk a fővárosban egy 1-1,5 szobás kis lakásért, ami csak a mi gyerekünknek lesz elég, tehát plusz bérlőre és ezáltal plusz bevételre még csak nem is számíthatunk.

A fent említett ár, természetesen a budai oldalra, a XI. kerületre vonatkozik, a szintén népszerű VIII. és IX. kerületben ennél barátságosabb áron is találhatunk szép lakásokat, nézzük hát a kínálatot a Duna mindkét oldalán!

Teljes berendezéssel a VIII. kerületben

Ha a VIII. kerületben keresgélünk, 35-40 millió között már egészen szép lakásokat lehet megcsípni, de elvétve 35, sőt még 30 millió alatt is akad egy-egy jó ajánlat. Ezt a 25 nm-es lakást például a Teleki tér közelében hirdetik, és 31 millió forintért lehet megvásárolni. A kis lakás nagy belmagasságát ötletesen, galériával használták ki, és rengeteg tárolóhelyet kialakítottak. A lakás 6 éve esett át teljeskörű műszaki és esztétikai felújításon, és teljes berendezése a vételár részét képezi.

Fotó: IngatlantájolóFotó: Ingatlantájoló

20 millió alatt?

Meglepő, de találtunk egy átlagos állapotú, részben felújított lakást is a VIII. kerületben. Az ingatlan a Kálvária tér közelében található, földszinti, 26 nm-es. Felújítása során a villanyvezetékeket cserélték, illetve új konvektort, bojlert, konyhabútort és villanytűzhelyet kapott.

Fotó: IngatlantájolóFotó: Ingatlantájoló

Közel a Semmelweis Egyetemhez

A IX. kerületben már inkább a 40-45 millió közti ársáv a jellemző, de itt is akad elvétve néhány 40, 35 millió forint alatti ingatlan, 20 millió alatt azonban itt már csak erősen kompromisszumos lakást találunk. Ezt a 33 nm-es, Haller utcai lakást például 31 millió forintért kínálják nagyon szép állapotban. Egyetlen hátránya, hogy a konyha berendezése az új tulajdonosra vár, viszont az ingatlanban kicserélték az összes vezetéket, burkolatot, szanitert és nyílászárót is. A lakás III. emeleti, napfényes, szobájának ablaka csendes belső udvarra néz.

Kertkapcsolattal

A IX. kerületi lakás kínálatban természetesen kertkapcsolatos lakást is találunk, ha megengedhetjük magunknak. Ezt a 41 nm-es lakást például 45 millió forintért kínálják a Sobieski János utcában, ami szintén közel van a Semmelweis Egyetemhez. A lakásnak helyet adó társasház 2009-ben épült, így a lakás még újszerű állapotban van.

Fotó: IngatlantájolóFotó: Ingatlantájoló

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.