2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az idősek és a nyugdíjasok megnyugtatása, biztonságérzetük megerősítése a köznyugalom helyreállítása szempontjából is közügy, hívja fel a figyelmet Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület.

„A média felületein napok óta folyik az idősek, illetve a nyugdíjasok jövőjével, megélhetésével és biztonságával kapcsolatos elbizonytalanító hangulatkeltés. A minden alapot nélkülöző felületes, szakszerűtlen és alaptalan híresztelések az érintettek körében indokoltan nyugtalanságot, félelmet és riadalmat keltenek”, áll az egyesület közleményében.

Nem kell pánikolniuk a nyugdíjasoknak. Fotó: Pixabay
Nem kell pánikolniuk a nyugdíjasoknak. Fotó: Pixabay

Az érintettek megnyugtatása érdekében kiemelik:

- "A jelenlegi és a jövőbeli nyugdíjak folyósítását semmi nem veszélyezteti, hiszen az csak a költségvetés egészének a nagyságától függ."

- "Nem indokolt, nincs is napirenden és ezért nem is támogatunk semminemű nyugdíjkorhatár növelését."

- "Nem értünk egyet és nem is támogatunk a jelenlegi 'Nők 40' kedvezményes nyugdíjba vonulási lehetőségének a szigorításával kapcsolatos spekulációkat."

Mindezek mellett szorgalmazzák az idősek méltó megélhetésének biztosítását, különös figyelemmel az alacsony jövedelemmel rendelkező nyugdíjasok soron kívüli támogatását.

A nyugdíjasokat érintő kérdésekkel foglalkozik laptársunk, a Piac és Profit rendszeresen jelentkező műsora, a Nyugdíjszerviz is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!