2p

Újabb biztosító ugrotta meg a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás követelményeit - így szinte a teljes piac megszerezte a minősítést, remek alkalom közeleg mindenkinek a váltásra.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pozitívan bírálta el a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) minősítési rendszerbe pályázatot benyújtó Magyar Posta Biztosító Zrt. pályázatát, s erről értesítette is a biztosítót. Mivel a társaság termékével sikerrel pályázott a minősítés megszerzésére, döntésétől függően akár azonnal – de legkésőbb 60 napon belül – megkezdheti MFO terméke forgalmazását.

Mostanáig a lakásbiztosítási ágazattal foglalkozó 14 biztosító közül immár 13 szerezte meg az MFO minősítést és további MFO termék megjelenése is várható a biztosítási piacon.

Mindez azt jelenti, hogy a biztosítási piac majdnem egésze – piaci részesedés alapján 98 százaléka – elkötelezte magát a fogyasztóbarát szemlélet mellett

- írja az MNB közleménye. A fogyasztóbarát otthonbiztosítások szerződésszáma 2023. november végén közel 50 ezer darab volt, s ezek révén a biztosított ügyfelek immár több mint 2 300 milliárd forintnyi ingó- és ingatlanvagyonukat védik.

Márciusban bárki jobbra cserélheti lakásbiztosítását

Idén márciusban mindenkinek lehetősége nyílik, hogy jelenlegi lakásbiztosítását felülvizsgálja és váltson egy számára megfelelőbb, kedvezőbb, vagy magasabb szolgáltatású biztosításra, mindezt költségmentesen.

A meglévő lakásbiztosításokat érdemes tehát a jogszabály által biztosított, márciusi váltási lehetőség, vagy a szerződés szerinti évforduló előtt legalább két hónappal áttekinteni, valamint friss kalkulációt végezni az egyéni igények alapján.

Ez mindenkit érint, akinek lakásbiztosítása van. Fotó: Depositphotos
Ez mindenkit érint, akinek lakásbiztosítása van. Fotó: Depositphotos

Az MFO termék iránt érdeklődő ügyfelek az MNB honlapján lévő ingyenes kalkulátor révén is kiválaszthatják maguknak a legmegfelelőbbet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!