2018. április 26. 20:08
mfor.hu

Elon Musk a Tesla és a Space-X alapítója azzal viccelődött, hogy kiborg sárkányt készül létrehozni. A Trónok harca kommunikációsai persze ráugrottak a témára.

Ha őrült vagy elsőre annak tűnő ötletekről van szó, akkor Elon Musk nem megy a szomszédba. A PayPal révén meggazdagodott üzletembert annak idején sokan megmosolyogták, amikor elindította az elektromos autókat gyártó Teslát, amely mára a nagy gyártók valós alternatívája lett. A Space-X projekt kapcsán pedig többen az értelmi képességeit is megkérdőjelezték. Célja az volt, hogy önerőből fejlesszen ki egy űrkapszulát, mely később akár embereket is szállíthat a Nemzetközi Űrállomásra. Ez ugyan nem volt problémamentes, és közel tíz évig tartott, de végül sikerrel járt. Azóta a cég a hasonlóan futurisztikusnak tűnő Mars kolonizálást és a polgári űrrepülést tűzte zászlajára.

Musk előszeretettel használja a Twittert, főleg mióta a közelmúltban törölte a projektjei Facebook profiljait. Ezen pedig esetenként vicces vagy képtelennek tűnő állításokat is közzétesz, amit viszont a közvélemény az előélete miatt mindig óvatosan kezel. Legutóbbi áprilisi 1. tréfáját, mely szerint csődbe ment a Tesla, sokan egyáltalán nem tartották viccesnek, főleg mivel a vállalat részvényei valóban komoly veszteséget szenvedtek el.

A fentiek miatt a ma megjelent bejegyzése is érdekes kommenteket váltott ki, Musk ugyanis azt írta, hogy szeretne létrehozni egy kiborg sárkányt. A Twitteren többségében vicces válaszok érkeztek a felvetésre, volt, aki háziállatként szeretné tartani, mások jelentkeztek repülő tesztelőnek.

Musk tweetje persze elég magas labda volt ahhoz, hogy a Trónok harca sajtósai ne ugorjanak rá, így némi ingyen reklám reményében válaszoltak az üzletembernek. Azt írták neki, hogy inkább hajtson térdet a Targaryen-ház előtt, utalva arra, hogy Daenerys harci sárkányai révén próbálja megszerezni az uralmat a hét királyság felett. Musk azonban nem az a típus, aki szeret bárki mögé besorolni, így az alfa vezetői attitűdje a válaszában visszaköszönt. Annyit írt a Trónok harca Twitter-üzenetre, hogy "Ne akarjátok, hogy bevessem az űrlézert!"

Az eredeti bejegyzés egyébként ma a Twitter legfelkapottabb posztjai között van, hiszen néhány óra alatt 81 ezer retweet és 336 ezer like érkezett rá.