4p

Beszóltam a Facebookon! rovatunkban a magunk mögött hagyott hét legérdekesebb, legtöbb vitát vagy érzelmet kiváltói kommentjeiből szemezgetünk.

Ez a hét sem múlhatott el anélkül, hogy ne lett volna egy zsírosnak ígérkező Mészáros-Garancsi építési beruházásról szóló aktuális hír. Tény, ami tény: a beruházást egyedüli ajánlattevőként a Mészáros-Garancsi páros nyerte el. Mára ugyanis a legtöbb „nemzeti beruházásra” nem akad kihívója a „zseniális” gazdasági „vállalkozó” párosnak. Egész véletlen ők lettek a N(y)ERtesek. Családban marad, családbarát kormányunk ennél jobbat, szebbet, nemesebbet nem is tehetne, mint megspékelni a Citadella felújítását egy zászlórúddal:

"a zászlótartó rúdszerkezet több elemből álló változó (feltehetően felfelé vékonyodó - a szerk.) keresztmetszetű előregyártott acél cső, amely csúcsmagassága a helyszíni összeszerelés után 35 méter. A nemzeti zászló mérete 6*12 méter, melyet motoros szerkezet von fel. A mozgató szerkezet elektromos betáplálásának kiépítése és az áramellátást biztosító ideiglenes transzformátor telepítése szintén jelen beszerzés tárgya. A zászlórúd alapozása a dolomit sziklára készített ágyazatra épített vasbeton tömbalappal történik."

Bár a cikkből kiderül, hogy a zászlórúd csekély két százaléka a teljes beruhásának, mégis olvasóinkat leginkább maga a zászlórúd háborította fel.

Íme a vélemények:

Ibolya rövid és velős megjegyzése:

Na ennek háromnegyedèt lopják csak el a zsebekbe...

Zsuzsanna szerint:

A Lànchídra szórakoznak 5 milliárddal. De monumentàlis zàszlórúdra 6 milliàrd az van... Hogy ezek nem tudjàk, hogy mit jelent megdolgozni a pénzért, az biztos. Úgy dobàlóznak a milliàrdokkal, mint az egyszerű emberek 10 Ft-tal.

Valóban érdekes kérdést vet fel Pál, hiszen abban az időszakban, amikor a közösség nagyobb részére hasznos útfelújításokat, infrastruktúra-fejlesztéseket fognak vissza, valóban erre kell milliárdokat költeni? Pál szerint vélhetően nem:

Nos igen!! Ezt bezzeg nem állítja le Lázár!!! Mindegy, mibe kerül.

Zsolt véleménye:

13 éve szórja f***ságokra a pénzt a kommunista KISZ-titkár elvtárs. 600 milliárd egy szinte új stadion felújítására miközben az építése a tizedébe sem került szerinted rendben van? A Gulyás által lehúzott vasúti fejlesztések helyett latin amerikai templomokra és erdélyi imaházakra kitalicskázott pénz is teljesen oké? Az erdő nélküli lombkorona-sétány, a másfél méter magas kilátó, vagy a négyszeres áron épült autópálya is mind oké. És az is, hogy a bolsevikok a kormányban havonta milliókkal emelik a saját fizetésüket? Közben neked meg azt pofázzák, hogy takarékoskodni kell, postákat zárnak be, kormányablakokat, laborvizsgálatokat szüntetnek meg, mert nincs rá pénz. De egy felesleges sz*rra van 5 milliárd. Ez itt a probléma. 11 hónap a várólista a szemészeten a városban, ahol élek. Laborra 8 hét múlva van időpont. Egy gépjármű regisztrációra 12 hetet vártam tavasszal. Mert nincs pénz semmire csak az ilyen értelmetlen f***ságokra. A MÁV naponta rohad le, utasok gyalogolnak az erdőben, mert nincs pénz karbantartásra. Erdélyi fiszem-f***omokra meg dőlnek a milliárdok. Balosozol 13 év után? Az államadósság soha nem volt ekkora, a forint árfolyama soha nem volt ilyen sz*r, az infláció soha nem volt ilyen magas és csak nálunk ekkora. És balosozol 13 év után? Az üzemanyag ára, az élelmiszerek ára nálunk a legmagasabb az egész régióban. A minimálbér januártól már Bulgáriában is magasabb lesz, mint nálunk, ezzel mi leszünk az utolsók az unióban. A családi pótlék 13 éve 12 ezer forint, csak éppen akkor 70 százalékkal többet ért. És még balosozol 13 év után?

József szerint:

A lényeg, hogy magasabb legyen, mint a Szabadság -SZOBOR!

Vera kommentje:

Nem inkább a kórházakra, tanárokra kellene költeni? Mi lenne, ha itt spórolnának. Nekünk spórolni, hogy legyen nekik a rogyrázásra.

Béla véleménye:

Ha aranyrudakból épült gyémántberakásokkal, akkor stimmel az ára

Ildikó írása:

Nagyzási mánia????? Mert erre olyan nagyon szükség van, mint egy falat kenyérre!!!

Aki pedig ennél is több véleményre kíváncsi, lájkolja az Mfor.hu Facebook oldalát itt >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!