2p

A vihar még rátett egy kalappal az egyébként sem fényes helyzetre.

Az InfoStart kérdésére a Magyar Fürdőszövetség főtitkára, Balogh Zoltán elmondta, a hétvégi vihar üzemkiesést okozott néhány helyen. Szavaiból az is kiderült, összességében a fürdőüzemeltetők nem tudják produkálni azt a forgalmat, amit egyébként szezon elején vártak.

Egerben a viharos szél szombaton megbontotta a helyi uszoda lemeztetejét, kisebb fürdők esetében pedig jellemzően fakidőlések okoztak problémákat – derült ki a főtitkár szavaiból, aki ugyanakkor hangsúlyozta, a felmerült hibákat, sérüléseket a szakemberek kijavítják, kijavították, tartós bezárásról nincs tudomásuk.

Nincsen sok ok az örömre? Fotó: Depositphotos
Nincsen sok ok az örömre? Fotó: Depositphotos

Pocsék szezon

A portál cikke szerint Balogh Zoltán a fürdőszezon alakulásával kapcsolatban elmondta, az idei csúcsidőszak rosszul alakul, mivel bár januári hónap egészen jól indult a meghosszabbított téli szünetnek köszönhetően, például a június kifejezetten csapadékosan alakult, és júliusban is legfeljebb másfél összefüggő hét volt, amikor kánikulai idővel köszöntött be az igazi nyár.

Elárulta, összességében 15 százalékkal kisebb forgalmat produkáltak a fürdőüzemeltetők, nemcsak az utolsó, 2019-es „békeévhez”, hanem a tavalyihoz képest is.

Nem sok jóra számítanak

Az InfoStart azzal kapcsolatos kérdésére, hogy mi várható a nyár hátralévő részében, elmondta, „vért, verejtéket és könnyeket” várnak, mert az előrejelzések szerint nem lesz már igazán kánikula. Ráadásul szavai szerint jelentős forgalomra az augusztus 20-i hétvégéig lehet számítani, mert azt követően a többség már inkább az iskolakezdésre koncentrál.

(InfoStart)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!