2p

Erősen lejt a pálya a Kisfaludy-program támogatásainál.

2017 óta összesen 61 milliárd forint közpénzt osztott ki a Magyar Turisztikai Ügynökség alá tartozó Kisfaludy 2030 Zrt. 178 önkormányzatnak 454 turisztikai projekt megvalósítására. A 24.hu összesítése szerint ennek az összegnek 78,4 százalékát fideszes polgármesterek által vezetett települések kapták.

Közel 11 milliárd forint jutott olyan helyekre, melyeknek élén független polgármester áll. Az ellenzékinek nevezhető pártok, egyesületek által vezetett települések 2,2 milliárd forint támogatásban részesültek. (Ennek több mint a felét, 1,2 milliárd forintot a Nagyatádért Egyesület kapta.). Ez a teljes támogatási összeg 3,6 százaléka.

Furcsán lejtett a pálya. Fotó: Depositphotos
Furcsán lejtett a pálya. Fotó: Depositphotos

Míg a fideszes vezetésű megyei jogú városok összesen 14 milliárd 579 millió forint támogatásban részesültek, addig az ellenzéki irányításúakból csupán Bajának és Miskolcnak jutott egy 54 milliós, illetve egy 8 milliós finanszírozás. A lap összesítése szerint az is jól látszik, hogy minél nagyobb a támogatás, annál inkább jut el a közpénz a fideszes önkormányzatokhoz. Míg az ötmillió alatti összeggel támogatott projektekből csupán öt került kormánypárti vezetésű településhez, 26 pedig függetlenhez, addig a 150 millió és egymilliárd forint közötti támogatásoknál ez az arány 50-50 százalék, ám az egymilliárd feletti támogatásoknál ismét nagy Fidesz-dominancia látható.

Az első 10 legnagyobb turisztikai támogatásban részesülő városok mind fideszes városok. A legtöbb közpénzt Balatonfüred kapta (7,8 milliárd forint), ettől alig lemaradva Debrecen következik 7,5 milliárddal, míg a harmadik legnagyobb összeget Esztergom kapta, 6,5 milliárdot.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!