1p

A szabályozásról viszonylag kevesen tudnak, viszont jelentős bírság járhat a megsértéséért.

Kitört a nyár, Horvátország pedig továbbra is magyarok egyik kedvenc nyaralóhelye, a Pénzcentrum cikke szerint azonban mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia annak, aki magával viszi a horgászbotját, ám nem váltja ki az engedélyt.

Csak óvatosan a tengerparton. Fotó: Depositphotos
Csak óvatosan a tengerparton. Fotó: Depositphotos

A cikk szerint 660 eurótól (nagyjából 243 ezer forint) 3980 euróig (nagyjából 4,3 millió forint) terjedő pénzbírság járhat a feledékeny horgászoknak, akik nem tesznek eleget fogási adatrögzítési kötelezettségüknek. Az orvhorgászokat, orvhalászokat pedig akár 6630 euróra (nagyjából 7,2 millió forint) is büntethetik – igaz, ez utóbbi tétel a jogi személyek esetében él, a magánemberek valamivel kisebb bírsággal is megúszhatják.

A portál szerint a jegyárak így néznek most ki Horvátországban:

  • egy napig érvényes: 7,96 euró (2900 forint),
  • három napig érvényes: 19,91 euró (7350 forint),
  • hetijegy: 39,82 euró (14 700 forint).

(Pénzcentrum)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!