<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Már adományokból sem tudják biztosítani a működést.

Bizonytalan ideig szünetel a Gödöllői Erdei Vasút menetrendszerű közlekedése április elsejétől - jelentette be a kisvasút a Facebook-oldalán. Mint írják:

„az ország egyetlen állami források nélkül működő erdei kisvasútjaként a továbbiakban adományokból és önkénteseink saját erőforrásaiból nem tudjuk fenntartani a rendszeres menetrendi közlekedéssel járó veszteségeket."

Bár próbáltak állami támogatásokhoz jutni pályázatok révén, és hiába próbálkoztak 2022-ben, azokat forráshiányra hivatkozva elutasították. Egyedüliként Gödöllő Város Önkormányzata segíti kitartóan évről évre működésüket, de a jelenlegi gazdasági környezetben az önkormányzat is egyre nehezebb anyagi helyzetben van.

Azt ugyanakkor hangsúlyozzák, nem végleges megszűnésről van szó, különböző alkalmakkor lesz lehetőség a kisvasúttal utazni, és igyekeznek a menetrendi közlekedést is mielőbb újraindítani.