1p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A népszerű szállásfoglalási oldal üzemeltetője közzétette a statisztikákat.

A Szallas.hu belföldi előfoglalási adatai szerint csaknem azonos a tavalyival a karácsonyi időszak foglaltsági szintje, így az utolsó pillanatos foglalásokkal megdőlhet az előző évi forgalom. A szállásfoglalási portál csütörtöki tájékoztatása szerint Budapest, Eger, Hévíz, valamint Gyula, Hajdúszoboszló, Szeged, Zalakaros, Pécs, Siófok, Debrecen a legkeresettebb úti cél karácsonykor.

Hévíz is kedvelt célpont karácsonykor. Fotó: Depositphotos
Hévíz is kedvelt célpont karácsonykor. Fotó: Depositphotos

A hotelek az ünnep nyertesei, a Szallas.hu-s foglalások fele szállodába szól.

Ebben az időszakban felértékelődik a kényelem, illetve a szállás mellé járó szolgáltatások; a wellness jelentőségét mutatja, hogy a Szallas.hu-n leadott karácsonyi foglalások fele wellness-szálláshelyre szól – ismertette a közleményben Kelemen Lili, a Szallas.hu szóvivője.

Minden negyedik foglalásnál apartmant választottak az utazók, 13 százalék vendégház, 11 százalék panzió és 1 százalék egyéb szállástípus mellett döntött.

A portál foglalási adatai szerint az egy főre eső éjszakánkénti átlagos foglalási ár 16 930 forint. A hotelek esetében ez 24 450, apartmanoknál 8980, vendégházaknál 9680, panzióknál pedig 11 540 forint.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!