2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A beígért pénteki határidőre a Booking.com nem utalta át a gyakran milliós nagyságrendű összegeket számos érintett hazai szállásadónak.

Péntekre ígérte a Booking. com a legtöbb hazai érintettnek, hogy rendezi az elmaradt, gyakran milliós nagyságrendű tartozásait, ám ez azóta sem történt meg – olvasható a 24.hu-n.  A cég korábbi indoklása szerint tervezett karbantartás és technikai akadályok miatt nem fizetett. Több szállásadó ugyanakkor azóta már jelezte, hogy megkapták az összeget, tehát a cég bizonyára megkezdte a kifizetéseket. 

„Sajnálattal értesültünk róla, hogy egyes partnerek nehézségekbe ütköztek, és sürgősen dolgozunk azon, hogy a tervezett rendszerkarbantartás miatt késedelmet szenvedett kifizetéseket újraindítsuk. Megerősíthetjük, hogy a kifizetések feldolgozása megtörtént, így annak hamarosan a partnereinknél kell lennie” – válaszolta a portál kérdéseire a Booking.com még július 27-én.

A késlekedés azonban sokaknak komoly problémát okoz, mert:

  • a már lefoglalt szállásokat nem mondhatják vissza, tehát a vendégeket mindenképpen fogadniuk kell
  • a jelenlegi helyzettől függetlenül ki kell fizetniük a rezsit, a költségeket és az alkalmazottakat
  • emellett az idegenforgalmi hozzájárulást és az adóterheteket is

Kassay Tamás, a Spabook turisztika szakportál főszerkesztője szerint a számok azt erősítik meg, hogy a cégnek nincsenek anyagi gondjai, tehát valóban technikai gondok állhatnak a háttérben. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!