2p

Ki a felelős az EU-s rekorder hazai inflációért?
Élesedik a konfliktus a jegybank és a kormány közt: kinek van igaza?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Simor Andrással - vegyen részt és kérdezzen Ön is a korábbi jegybankelnöktől!

2023. november 29. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Itt vannak az első kánikulai hétvége adatai.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján a második, kánikulai júliusi hétvégén 7 százalékkal nőtt a szálláshelyek vendégforgalma az első, esős hétvégéhez képest a Balaton partján. A mobilcella adatok szerint 12 százalékkal több egynapos látogató fordult meg a Balatonnál az egy héttel korábbi adatokhoz képest - közölte szerdán a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

A legnépszerűbb úti cél, 26 000 vendégéjszakával, Siófok volt, amit közel 20 000 eltöltött éjszakával Balatonfüred követett, de sokan utaztak Hévízre, Balatonlellére és Zamárdiba is. A térség attrakciói közül a siófoki Aranypart szabadstrandot, továbbá a zalakarosi fürdőt és környéküket, valamint a balatonfüredi Tagore sétányt látogatták a legtöbben ezekben a napokban.

Az emberek bent, a turizmusból élők kint vannak a vízből? Fotó: MTI/Varga György
Az emberek bent, a turizmusból élők kint vannak a vízből? Fotó: MTI/Varga György

Az ügynökség szerint a beköszönő kánikula, a magas vízállás és a kiváló vízminőség is kedvet csinált a Balatonhoz.

A jelentés szerint a tó vize idén kristálytiszta és az előző évinél 19 centiméterrel magasabb is a vízszint. A vízmagasság idén rendre meghaladja a 2020 óta bármelyik évben mértet.

Kitérnek arra is, hogy az elmúlt öt év fejlesztéseinek köszönhetően 97 megújult strand fogadja a térségben a vendégeket, amelyek családbarát és akadálymentes szolgáltatásokkal, széleskörű sport- és szabadidős lehetőségekkel bővültek.

A hétvégi összefoglaló beszámolt arról is, hogy a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) személyhajóinak utasszáma júliusban eddig 7 százalékkal magasabb, mint tavaly ilyenkor. A folyamatosan közlekedő kompokon máris 10 százalékkal nőtt a kerékpárosok száma, az előző évhez képest. A megszokott programhajók mellett júliusban két tematikus - borkóstolós és komolyzenei - rendezvényhajót is indít a hajózási társaság.

Az MTÜ Kajla-programjának köszönhetően pedig a Kajla útlevelüket felmutató kisiskolások a BAHART személyhajóin is ingyen utazhatnak - hívta fel a figyelmet végezetül az MTÜ.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!