1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

15-20 százalékot drágultak a magyar szállodák, de euróban ez még mindig a 2019-es árak alatt van.

Az Inforádiónak nyilatkozott Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, aki elmondta, hogy a magyar szállodáknál 15-20 százalékos áremelések voltak forintban mérve, és ez meghaladja az európai átlagárakat a gyenge forint miatt, azonban euróban kifejezve a gyenge forintárfolyam miatt az árak még mindig a 2019-es átlagok alatt maradtak.

Ennek előnye, hogy a külföldi vendégek körében továbbra is népszerű az ország, bár az orosz turisták eltűnése így is súlyosan érintette a magyar turisztikai ipart. A csapást némileg enyhíteni tudta, hogy a listavezető Németország és Nagy-Britannia mellett többen érkeztek 2022-ben a közeli országokból, illetve az izraeli turisták száma is megugrott.

Flesch Tamás arról is beszélt, hogy az infláció miatt 2023-ban a belföldi kereslet kisebb visszaesésére lehet számítani, a külföldi vendégek számában pedig stagnálást várnak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!