<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

15-20 százalékot drágultak a magyar szállodák, de euróban ez még mindig a 2019-es árak alatt van.

Az Inforádiónak nyilatkozott Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, aki elmondta, hogy a magyar szállodáknál 15-20 százalékos áremelések voltak forintban mérve, és ez meghaladja az európai átlagárakat a gyenge forint miatt, azonban euróban kifejezve a gyenge forintárfolyam miatt az árak még mindig a 2019-es átlagok alatt maradtak.

Ennek előnye, hogy a külföldi vendégek körében továbbra is népszerű az ország, bár az orosz turisták eltűnése így is súlyosan érintette a magyar turisztikai ipart. A csapást némileg enyhíteni tudta, hogy a listavezető Németország és Nagy-Britannia mellett többen érkeztek 2022-ben a közeli országokból, illetve az izraeli turisták száma is megugrott.

Flesch Tamás arról is beszélt, hogy az infláció miatt 2023-ban a belföldi kereslet kisebb visszaesésére lehet számítani, a külföldi vendégek számában pedig stagnálást várnak.