2p

Bajnokok Ligája-döntő a Puskás Arénában!! - lelkendezik a Facebookon a Miniszterelnökség volt államtitkára. Az UEFA azért ezt még el nem döntötte, csak közzétette, kiket érdekelne az esemény megrendezése.

Fürjes Balázs annyira rápörgött az UEFA mai közleményére, hogy Facebook-oldalán gyorsan le is vezette, miért tuti, hogy kett vagy három év múlva Budapesten, a Puskás Arénában rendezik a férfi futball Bajnokok Ligája döntőjét. 

A Puskás Aréna Európa egyik legújabb, legszebb és legkorszerűbb UEFA 5 csillagos stadionja. Az MLSZ és a Puskás Aréna csapata pedig kitűnőre vizsgáztak az UEFA 2020 Európa-bajnokság, BL- és EL-meccsek, az idei Európa Liga-döntő, a Szuperkupa, a válogatott meccsek megrendezésekor. Budapest remek házigazda volt mindig!

A jó munkának beérik a gyümölcse: 2026-ban vagy 2027-ben biztosan UEFA férfi Bajnokok Ligája-döntőt rendezhetünk a Puskásban!!!

Honnan tudjuk? AZ UEFA mai bejelentéséből. A meghirdetett 2026/27-es két BL-döntőre ketten pályázunk: Olaszország és mi. Az olaszoknak azonban jelen pillanatban nincs a pályázatnak megfelelő stadionjuk, azaz még a korábbi időpont, 2026 is reális lehet számunkra.

Ahogy tehát Clinton elnök mondta a 90-es évek közepén a visegrádi országok NATO-csatlakozásával kapcsolatban: The question is not if but when! (Nem az a kérdés, hogy lesz-e, hanem, hogy mikor.)

Lehet készülni, a dolgok mai állása szerint hajrá, Liverpool! És akkor talán Budapesten drukkolhatnánk Szoboszlai Dominiknak a Bajnokok Ligája döntőben. Ez azért nem hangzik rosszul!

 

Tuti BL-döntő helyszín? Fotó: MTI/KKBK
Tuti BL-döntő helyszín? Fotó: MTI/KKBK

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!