2p

Jutott az éttermeknek, a panzióknak és a hentesboltoknak is.

A Magyar Közlöny friss száma szerint a kormány a turisztikai szálláshelyek, vendéglátóhelyek, turisztikai attrakciók részére 2024–2027 között összesen 150 milliárd forint többletforrást szavazott meg, de nem feledkezett meg a kormányzati infokommunikációs szolgáltatásokról sem, arra 2024. évtől kezdődően évente beépülő jelleggel 80 millió forintot adott. 

Jól jártak most a kis hentesboltok. Fotó: Depositphotos
Jól jártak most a kis hentesboltok. Fotó: Depositphotos

Az úgynevezett gyármentő program hitelekről szóló részéhez 2,4 milliárd forintot ad kamatkiegyenlítésre, valamint  meghatározta, hogy 15,4 milliárd forintnak rendelkezésre kell állnia a központi költségvetés Eximbank Zrt. kamatkiegyenlítését finanszírozó kiadási előirányzatán.

Ezen kívül a kormány a  határ menti ukrán területeken az  illegális hulladékelhagyást megelőző beruházásokhoz kapcsolódó, szemléletformálást célzó intézkedésekhez 916 millió forintos költségvetési támogatást nyújtott. Nem feledkezett meg a kis hentesüzletekről sem, a megnövekedett költségeikhez 4,5 milliárd forintnyi segítség vehető igénybe.

A Szülőföldön magyarul program kárpátaljai támogatási összegét 1,48 milliárd forinttal megemelte.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!