<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Jutott az éttermeknek, a panzióknak és a hentesboltoknak is.

A Magyar Közlöny friss száma szerint a kormány a turisztikai szálláshelyek, vendéglátóhelyek, turisztikai attrakciók részére 2024–2027 között összesen 150 milliárd forint többletforrást szavazott meg, de nem feledkezett meg a kormányzati infokommunikációs szolgáltatásokról sem, arra 2024. évtől kezdődően évente beépülő jelleggel 80 millió forintot adott. 

Jól jártak most a kis hentesboltok. Fotó: Depositphotos
Jól jártak most a kis hentesboltok. Fotó: Depositphotos

Az úgynevezett gyármentő program hitelekről szóló részéhez 2,4 milliárd forintot ad kamatkiegyenlítésre, valamint  meghatározta, hogy 15,4 milliárd forintnak rendelkezésre kell állnia a központi költségvetés Eximbank Zrt. kamatkiegyenlítését finanszírozó kiadási előirányzatán.

Ezen kívül a kormány a  határ menti ukrán területeken az  illegális hulladékelhagyást megelőző beruházásokhoz kapcsolódó, szemléletformálást célzó intézkedésekhez 916 millió forintos költségvetési támogatást nyújtott. Nem feledkezett meg a kis hentesüzletekről sem, a megnövekedett költségeikhez 4,5 milliárd forintnyi segítség vehető igénybe.

A Szülőföldön magyarul program kárpátaljai támogatási összegét 1,48 milliárd forinttal megemelte.