3p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A visegrádi Hotel Silvanus felső szintje teljes terjedelmében ég. A vendégek és a személyzet biztonságban van.

Teljes terjedelmében ég a visegrádi Hotel Silvanus felső szintje, a vendégek elhagyták a hotelt – közölte a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szombat délelőtt az MTI-vel. A lángok már a tetőszerkezetre is átcsaptak helyenként - mondta Csámpai Attila, hozzátéve: a tűzoltók a legmagasabb riasztási fokozatnak megfelelő erőkkel, több vízsugárral oltanak, és igyekeznek megakadályozni a tűz továbbterjedését. Jelenleg 200-300 négyzetméteres részt érint a tűz, a szállodában 200 vendég tartózkodott – közölte.

Tűz a visegrádi Hotel Silvanusban. Fotó: MTI / Hegedüs Róbert
Tűz a visegrádi Hotel Silvanusban. Fotó: MTI / Hegedüs Róbert

A katasztrófavédelem délben kiadott közleménye szerint a visegrádi szálloda negyedik szintje és tetőszerkezete teljes terjedelmében égett. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett szentendrei, esztergomi és fővárosi hivatásos, valamint szentendrei, szigetmonostori, visegrádi és leányfalui önkéntes tűzoltók vonultak ki a tűzesethez. Az egységek tizennégy vízsugárral oltották a lángokat. A munkálatokat fővárosi, váci, gödöllői és budaörsi vízszállítók is segítették.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a honlapján tudatta, hogy a tűz miatt teljes szélességében és hosszában lezárták a hotelhez vezető Panoráma utat és a Simontornyai utat.

A közösségi médiában több felvétel is terjed a katasztrófáról:

 

 

 

Frissítés:

A szálló a déli órákban a Facebokon jelentkezett, ahol megerősítették, a vendégek és a személyzet biztonságban van.

Frissítés 2:

A katasztrófavédelem nem sokkal délután fél 2 után honlapján azt közölte,

„az egységek tizennégy vízsugárral elfojtották a lángokat”.

Némethy Zita, a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője szombat délután az MTI-nek azt tette hozzá, jelenleg az utómunkálatokat végzik a tűzoltók.

Pintér Róbert, a hotel igazgatója az MTI megkeresésére elmondta, hogy valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet, ami a hotel negyedik emeletéről indult ki. Tudatta azt is, hogy a vendégek a közeli parkolókban várakoznak, ahol buszok és melegedők állnak a rendelkezésükre. A következő órákban minden vendég visszakapja értékeit, akik szeretnének, haza mehetnek, a többieknek a hotel alkalmazottai foglalnak új szobát.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője tudatta, hogy a helyszínre három mentőhelikoptert és számos mentőautót riasztottak. Az épületet elhagyóknak a katasztrófavédelem segítségével egy buszt biztosítottak melegedőként – tette hozzá.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!