1p

Az idegenforgalmi szálláshelyek forgalmának júniusi adatait közli a KSH.

Az idegenforgalmi szálláshelyek forgalmának júniusi adatait közli ma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Májusban a turisztikai szálláshelyeken 1,3 millió vendég 3,1 millió vendégéjszakát töltött el. A külföldi vendégforgalom bővülésének köszönhetően a vendégek száma 7,1, a vendégéjszakáké 3,8 százalékkal nagyobb volt az egy évvel korábbinál. 

A belföldi vendégek száma 3,1, vendégéjszakáké 4,1 százalékkal visszaesett. A külföldi vendégek száma 23, a vendégéjszakáké 13 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest. A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele csaknem 49 milliárd forintot tett ki, ez folyó áron 31 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál.

Január-májusban a turisztikai szálláshelyeken az előző év azonos időszakához képest 2,0 százalékkal több, összesen 12 millió vendégéjszakát regisztráltak. A belföldi vendégek 7,3 százalékkal kevesebb, a külföldiek 13 százalékkal több (5,9, illetve 6,1 millió) vendégéjszakát töltöttek el a turisztikai szálláshelyeken.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!