2p

Kemény intézkedéseket vezetnek be, a járatok felét törölhetik a következő években.

Két éven belül minden éjfél és hajnali 5 óra között közlekedő járatot megszüntetnek az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtéren - írja a Turizmus Online. Az intézkedést a helyi lakosok védelmében hozzák meg, csökkentve a repülőgépek okozta zajterhelést.

Ez évente 10-20 ezer járatot érint, a jelenleg közlekedő összjáratszám 54 százalékát.

"A Schiphol nagy horderejű döntése komoly következményekkel járhat az olyan cégek üdülőjárataira, mint a Transavia, amelyek üzemelése az intézkedés nyomán jelentősen megdrágulhat. A Transaviát hidegzuhanyként érte a bejelentés, a légitársaság szerint az intézkedés áldozatai az utasok. A KLM, a Schipholon tevékenykedő elsőszámú légitársaság elítéli, hogy a repülőtér egyeztetés nélkül hozott meg egy ilyen jelentőségű döntést"

- írja a cikk, amelyből az is kiderül, hogy 2025 végétől a magánrepülőgépeket is kitiltják a reptérről. A reptéren a Covid-korlátozások eltörlése óta többször is kaotikus állapotokhoz vezetett a munkaerőhiány és az utasok nagy száma.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!