Az eredeti gyártó, a Salzburg Chocolate cég 2021-ben csődbe ment. A fizetésképtelenségi eljárás megindítása után 2022 februárjában új tulajdonossal újraindult a gyártás, ami azonban drasztikusan visszaesett az erősen megnövekedett nyersanyag-, csomagolóanyag-, szállítási és mindenekelőtt az energiaköltségek miatt.
Az utolsó Mozart-golyó december 5-én készült el. A gyártás azonban valószínűleg csak ideiglenesen állt le. A márka receptjének joga a Mondelez édesipari cégnél maradt, amely hírek szerint a termelést Lengyelországban, vagy Csehországban indítja újra.
A marcipánnal töltött csokoládégolyók receptjét Paul Fürst cukrász álmodta meg 1890-ben. Leszármazottainak van egy cukrászdája a belvárosban, ahol a mai napig kézzel készítik ezt a desszertet az eredeti recept szerint. Paul Fürst nem védette le a Mozartkugeln nevet, ezért a bonbonokat több osztrák és külföldi cég is gyártja.