1p

Az utóbbi hetekben a szakma 30 százalék körüli forgalomvisszaesésről számolt be, a Magyar Turisztikai Ügynökség szerint viszont maximum stagnálás következhetett be. A KSH adataitól talán okosabbak leszünk.

Az idegenforgalmi szálláshelyek forgalmának augusztusi adatait közli ma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Júliusban a turisztikai szálláshelyeken (kereskedelmi, magán- és egyéb szálláshelyeken) 2,2 millió vendég 6,4 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 4,3 százalékkal magasabb, a vendégéjszakáké 1,0 százalékkal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál.

A belföldi vendégek száma 3,6, a vendégéjszakáké 8,4 százalékkal csökkent, a külföldi vendégek száma 19, a vendégéjszakáké 13 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest.

Az év első hét hónapjában a belföldi vendégek 8,1 százalékkal kevesebb, a külföldiek 13 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a turisztikai szálláshelyeken, mint az előző év azonos időszakában.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!