<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az Accor francia szállodacsoport bejelentette, hogy Ukrajna lerohanása ellenére sem távozik az agresszor államból, de egyúttal üzent Zelenszkijnek is.

Az Accor francia szállodacsoport nem távozik Oroszországból, továbbra is nyitva tartja szállodáit Ukrajnában és Oroszországban is, mert ott "rendkívül értékes, sőt, nélkülözhetetlen" szolgáltatásokat nyújt - idézte az MTI Sébastien Bazin vezérigazgató szombati, a France Inter rádióban tett bejelentését.

Bazin azt is elmondta, hogy nem járul hozzá az orosz háborús erőfeszítésekhez, mert "nem fizet adót" Oroszországban.

Ez reagálás Volodimir Zelenszkij korábbi kijelentésére volt reakció. Az ukrán elnök nemrégiben a francia parlamentben azzal vádolta meg az Oroszországban működő, jelentős mértékű adót fizető francia vállalatokat, hogy "az orosz háborús gépezet szponzorai".

Nem fizetnek adót Oroszországban. Fotó: DepositphotosNem fizetnek adót Oroszországban. Fotó: Depositphotos

 "A világ minden táján jelen vagyunk a nehéz időkben, az Accor 50 év alatt soha nem zárt be szállodát konfliktus sújtotta övezetben" - magyarázta. "Egyetlen dolog érdekel, az alkalmazottjaim, hogy ha ők nincsenek, nem lehet működni. Oroszországban 3800 alkalmazottam van 55 szállodában, amelynek nem tulajdonosa, hanem vezetője vagyok, és így felelős vagyok értük".

A csoport, amelynek korábban hét szállodája volt Ukrajnában, "további hármat nyitott meg Kijevben és Lvivben", bár 700 alkalmazottjának egy részét hazatelepítette. Mint a vezérigazgató elmondta: figyelmének száz százaléka Ukrajnára irányul.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.